VILA SMITA HTELI DA IZBACE S DODELE OSKARA: Evo zašto ŠAMARANJE Krisa Roka na bini nije ODMAH sankcionisano!
Foto: Profimedia

ISTRAGA JE U TOKU

VILA SMITA HTELI DA IZBACE S DODELE OSKARA: Evo zašto ŠAMARANJE Krisa Roka na bini nije ODMAH sankcionisano!

Pop kultura -

Akademija filmske umetnosti i nauke osudila je postupke Vila Smita, dobitnika Oskara za najboljeg glumca, nakon što je zvezda "Kralja Ričarda" upala na binu i ošamarila voditelja dodele, Krisa Roka nakon šale na račun njegove supruge Džejde, piše CNN.

"Akademija osuđuje postupke gospodina Smita na sinoćnjoj dodeli", stoji u saopštenju.

"Zvanično smo započeli službenu reviziju incidenta i istražićemo dalje radnje i posledice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", rekli su iz Akademije.

Vil Smit
foto: Profimedia

Ranije u ponedeljak, CNN je saznao da je vođstvo Akademije "ozbiljno razmatralo" uklanjanje Smita s ceremonije dodele Oskara nakon incidenta, prema izvoru bliskom situaciji.

"Vođstvo Akademije ozbiljno je razmatralo uklanjanje Vila Smita sa sinoćnje dodele nakon incidenta. Odmah su se vodile rasprave, ali ono koji u ime Akademije donose odluke sedeli su na raznim mestima u Dolbi Teatru i nisu mogli da se mobilizuju da donesu odluku pre nego što je osvojio nagradu za najboljeg glumca", rekao je izvor.

Nakon ceremonije, izdato je kratko saopštenje o incidentu na bini:

"Akademija ne odobrava nasilje u bilo kom obliku. Večeras nam je drago što slavimo naše 94. dobitnike Oskara, koji zaslužuju ovaj trenutak priznanja od strane njihovih kolega i ljubitelja filmova širom sveta."

Najmanje desetak članova Akademije filmske umetnosti i nauke, organizacije koja stoji iza dodele Oskara, sastalo se virtualno u ponedeljak ujutru kako bi razgovarali o odgovoru na to da je Smit udario komičara nakon što se našalio na račun kratke kose njegove supruge koja zapravo boluje od alopecije.

Sastanak je opisan kao "užaren" i "pun podela". Prema izvorima, dogovora o daljem postupanju nije bilo.

Desetak članova koji su se sami odvojeno susreli, opisuju se kao uticajni i prepoznatljivi članovi Akademije, uključujući glumce i reditelje. Grupa nema nikakvu disciplinsku moć, ali se smatra dovoljno moćnom da bi mogla da utiče na Upravni odbor Akademije.

Upravni odbor Akademije ima ovlašćenje da disciplinuje članove koji krše njihov kodeks ponašanja putem glasanja za suspenziju ili izbacivanje iz Akademije.

Akademija ima više od 9.000 članova s ​​pravom glasa, koju čine holivudski umetnici i filmski reditelji.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:45

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track