SLAVNI GLUMAC PREMINUO NA SVOJ ROĐENDAN: Znamo ga iz Sopranovih, a igrao je opake gangstere u ovim kultnim filmovima
Foto: Shutterstock

velika tuga

SLAVNI GLUMAC PREMINUO NA SVOJ ROĐENDAN: Znamo ga iz Sopranovih, a igrao je opake gangstere u ovim kultnim filmovima

Pop kultura -

Američki glumac Pol Herman preminuo je na svoj 76. rođendan, potvrdila je njegova porodica, kao i kolege.

Uzrok smrti holivudskog glumca zasad nije poznat. Herman je popularnost stekao ulogama u seriji "Porodica Soprano", filmovima "Dobri momci" i "Irac". Specijalizovao se za gangsterske filmove i uloge, u kojima se sjajno snalazio.

- Preminuo je naš prijatelj i kolega Pol Herman. Bio je sjajan momak. Prvoklasni pripovedač i pakleni glumac. "Dobri momci", "Bilo jednom u Americi", "Irac", i naravno "Porodica Soprano", bili su vrhunac njegove karijere. Pol je živeo blizu mene poslednjih godina, bukvalno iza ugla i drago mi je što smo proveli vreme zajedno pre nego što nas je napustio. Nedostajaće mi - napisao je Majkl Imperioli, bivši kolega iz kultne serije "Porodica Soprano", koji se dirljivom objavom oprostio od Hermana.

Herman je u spomenutoj seriji glumio Pitera Getu, dilera heroina koji je postao vlasnik kluba Binzi. Zapažene uloge imao je i u filmovima "Silver Linings Playbook", "Cop Land", "Analiziraj ovo" i "Američke varalice".

- Jedan i jedini. Duša puna ljubavi s odličnim smislom za humor, Poli Herman. Počivaj u miru - napisala je glumica Lorejn Brako, koja je glumila psihijatra Tonija Soprana, Dženifer Melfi.

Toni Denza nazvao ga je "briljantnim glumcem i sjajnim prijateljem", a Hermanova smrt rastužila je mnoge koji su voleli filmove i serije u kojima je Herman odlično igrao nekonvecijalne negativce.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:34

UMESTO KOMEMORACIJE, KONCERT! Ispraćaj Ivana Tasovca u Beogradskoj filharmoniji gde je govorio: Gledaj druge i samo radi drugačije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track