KO JE LIK IZ FILMA S KOJIM JE KRIS ROK UPOREDIO DŽEJDU, PA RAZBESNEO SMITA? Glumila ju je Demi Mur, a evo šta se krije iza svega!
Foto: Profimedia

nezgodno

KO JE LIK IZ FILMA S KOJIM JE KRIS ROK UPOREDIO DŽEJDU, PA RAZBESNEO SMITA? Glumila ju je Demi Mur, a evo šta se krije iza svega!

Pop kultura -

Kada je svetska pop kultura u pitanju, ovih dana svim komentarišu skandal koji se dogodio na 94. dodeli Oskara kada je Vil Smit udario šamar Krisu Roku zbog šale na račun njegove žene Džejde Pinket Smit.

Džejda Priket Smit, Vil Smit, Kris Rok
foto: Printscreen YT

- Hej Džejda, jedva čekam film "Dži Aj Džejn 2" - rekao je Kris Rok, aludirajući na njenu obrijanu glavu, kakvu je i Demi Mur imala u ovom filmu iz 1997. godine.

Džejda, koja se bori od 2018. godine protiv alopecije, autoimunim stanjem koje uzrokuje gubitak kose, prevrnula je očima, vidno iznervirana, a Smit ustao i ošamario Krisa Roka. Iako je u prvi mah sve delovalo kao šala, da je reč o stvarnom sukobu bilo je jasno kada se Smit vratio na mesto i psujući poručio Roku da ne spominje njegovu ženu.

- Ne uzimaj moju ženu u svoja je**na usta - vikao je Vil Smit na njega.

Demi Mur, Dži Aj Džejn, Redov Džejn
foto: Profimedia

Inače, "Dži Aj Džejn", odnosno "Redov Džejn" ("G.I. Jane") je film reditelja Ridlija Skota iz 1997. godine i prati priču o prvoj ženi koja je prošla obuku za specijalne operacije sličnu američkim mornaričkim fokama. Glavnu junakinju, lik poručnice Džordan O' Nila, koja je poznatija kao Dži Aj Džejn, glumi Demi Mur, koja je za potrebe ovog ostvarenja imala kratku frizuru.

Pored nje igraju još i Vigo Mortensen (glavni načelnik komande Džon Džejms "Džek" Argejl), En Benkroft (senator Lilijan Dehejven) i drugi.

Demi Mur, Dži Aj Džejn, Redov Džejn
foto: Profimedia

Film nije dobro prošao na blagajnama, zaradivši 48 miliona dolara uz budžet od 50 miliona dolara. Demi Mur je za svoju ulogu Dži Aj Džejn dobila Zlatnu malinu.

Ipak, glumica je u svojim memoarima navela da je ovaj film njeno najponosnije profesionalno dostignuće prenosi Telegraf.rs.

Demi Mur
foto: Profimedia

Ovo su još neke zanimljivosti vezane za film "Dži Aj Džejn".

Dok su Demi Mur i ostatak glavne ekipe trenirali u mini kampu na Floridi, Vigo Mortensen se nekoliko meseci samostalno pripremao za ulogu. Posmatrao je stvarnu obuku u mornaričkoj bazi Koronado i razgovarao sa mnogim aktivnim i penzionisanim mornaričkim fokama. Neki članovi glumačke ekipe, ne i Demi Mur, bili su ljuti što Mortensen nije prošao kroz ono kroz šta su ostali morali da prođu.

Pre snimanja filma, Demi Mur je pokušala da kontaktira tadašnjeg predsednika Amerike Bila Klintona da zatraži pomoć od Ministarstva odbrane SAD u produkciji filma. Bila je neuspešna u toj nameri.

Demi Mur, Dži Aj Džejn, Redov Džejn
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track