ŠOK! VIL SMIT DAO OSTAVKU NA AKADEMIJI Neće više biti član organizacije, evo šta to znači za njegovu KARIJERU: Spreman sam na sve
Foto: Profimedia

povukao se

ŠOK! VIL SMIT DAO OSTAVKU NA AKADEMIJI Neće više biti član organizacije, evo šta to znači za njegovu KARIJERU: Spreman sam na sve

Pop kultura -

Nakon što je ošamario jednog od voditelja ceremonije Krisa Roka na pozornici na dodeli Oskara prošlog vikenda, glumac Vil Smit je u petak izjavio da više nije član Akademije filmske umetnosti i nauke.

Vil Smit, Kris Rok, Oskar 2022, šamar
foto: Profimedia

- Moje ponašanje na 94. dodeli Oskara je bilo šokantno, ružno i bolno. Dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke i prihvatiću sve daljnje posledice koje Odbor smatra prikladnim. Za promenu je potrebno vreme i ja sam predan da radim kako bih osigurao da nikada više ne dopustim da nasilje nadvlada razum - rekao je Smit u izjavi koju je za CNN podelio njegov publicista.

Dejvid Rubin, predsednik Akademije je izjavio da je organizacija primila i prihvatila Smitov "momentalni odlazak".

Kris Rok, Vil Smit
foto: EPA, Profimedia

- Mi ćemo nastaviti sa našim disciplinskim postupcima protiv godpodina Smita zbog kršenja Akademijinih standarda ponašanja na sledećem zvanično sastanku borda koji jeb zakazan za 18. april.

Disciplinski postupak Akademije uključuje suspenziju ili isključenje, zajedno sa ostalim sankcijama po "Bylaws and Standards of Conduct", rečeno je iz organizacije.

Vil Smit, Ali
foto: Profimedia

Međutim, kako je Vil Smit samovoljno napustio organizaciju, a kao posledica, on više neće moći da glasa za nominacije za Oskara, ali njegov rad, odnosno filmovi i uloge će i dalje moći da budu nononovane za ovu prestižnu nagradu.

Izjavu Vila Smita prenosimo u celosti:

- Direktno sam odgovorio na obaveštenje Akademije o disciplinskom saslušanju i u potpunosti ću prihvatiti sve posledice za svoje ponašanje. Moji postupci na 94. dodeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Spisak onih koje sam povredio je dugačak. I to uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku kraj malih ekrana. Izneverio sam poverenje Akademije. Ostalim nominovanima i pobednicima sam oduzeo priliku da slave i budu slavljeni za njihov izvanredan rad. Srce mi je slomljeno. Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima i omogućim Akademiji da se vrati neverovatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umetnosti na filmu. Dakle, podnosim ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke, i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim. Promena zahteva vreme i ja sam posvećen da radim kako bih osigurao da se nikada ne ponovim. u dozvoli da nasilje nadvlada razum - stoji u objavi glumca.

Da podsetimo, glumac Vil Smit je ustao iz gledališta i ošamario na pozornici glumca Krisa Roka (57) nakon što se ovaj našalio na račun njegove supruge, glumice Džejde Pinket Smit (50). Rok je uporedio s Dži Aj Džejn, akcionom junakinjom iz istoimenog filma, koju je 1997. glumila Demi Mur obrijane glave. Džejda inače boluje od alopecije i gubitka kose.

Vil Smit, Džejda Pinket Smit
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track