NAJBOLJE OD SVIH JE ODIGRALA DAJANU! Šest meseci je vežbala akcenat i uspela da osetimo HOROR u kome je živela LEDI DI!
Foto: Profimedia

fenomenalna KRISTIN STJUART

NAJBOLJE OD SVIH JE ODIGRALA DAJANU! Šest meseci je vežbala akcenat i uspela da osetimo HOROR u kome je živela LEDI DI!

Pop kultura -

Mnoge glumice su proteklih godina glumile pokojnu princezu od Velsa, ali i gledaoci i kritičari se slažu da je talentovana i harizmatična Amerikanka do detalja oživela njen lik u filmu "Spenser". Zato je i nominovana za Oskara u kategoriji za glavnu žensku ulogu.

Radnja filma traje tri dana i opisuje poslednji Božić koji je ledi Dajana provela sa kraljevskom porodicom na imanju Sandringam. Princeza je davno nervno rastrojena, nepoželjna i taj poslednji Božić u kući gde je niko osim dece ne voli ostavlja je da luta po prostorijama kao duh koga ne vide.

Kristin Stjuart
foto: Profimedia

Kristin Stjuart dugo se pripremala za ovu ulogu, a način govora i akcenat ledi Dajane vežbala je šest meseci. Iako i sama priča brzo i odsečno, uspela je da postigne karakterističnu intonaciju i dikciju princeze od Velsa. Njena Dajana je tužna i nesrećna, žena koja sa čežnjom gleda na susedno imanje sopstvene porodice Spenser, gde je sve podseća na vreme kada nije bila član kraljevske kuće. Ledi Dajana bi ove godine u junu napunila 60 godina. U hvaljenoj maratonskoj seriji "Kruna" Dajanin lik tumači sjajna Elizabet Debicki.

Kristin Stjuart
foto: Profimedia

Kritičari se slažu da je Kristin Stjuart idealna za uloge neurotičnih i psihički nestabilnih žena, poput njene uloge u filmu "Siberg" (2019) o američkoj glumici Džin Siberg, zvezdi francuskog novog talasa. Siberg je šezdesetih godina prošlog veka podržavala Crne Pantere zbog čega je proganjana od strane FBI i život joj je uništen. Čileanski reditelj Pablo Larain uradio je "Spenser" kao priču koja nalikuje horor filmu. On je režirao i film "Džeki" o Žaklini Kenedi koja se vraća u Belu kuću onog dana kada je na njenog muža izvršen atentat, skida krvave čarape i tušem spira krv sa kose. Očito Larain ima poseban ugao odakle sagledava žene koje svet smatra ikonama 20. veka.

Kristin Stjuart
foto: Profimedia

Kristin se davno proslavila ulogom Bele u seriji "Sumrak saga" kada joj je bilo samo 17 godina. Iz tog perioda potiče i njena četvorogodišnja veza sa Robertom Patinsonom. Pre nekoliko godina je obznanila svoju biseksualnost i trenutno je verena sa glumicom i scenaristkinjom Dilan Majer posle dve godine zabavljanja. Zajedno su se pojavile i na dodeli Oskara. Brak je na vidiku.

Kurir.rs/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track