KONSTRAKTINE VASKRŠNJE FOTOGRAFIJE OZNAČENE KAO NEPRIMERENE: Nakon skandala, usledila šokantna odluka (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

EPILOG

KONSTRAKTINE VASKRŠNJE FOTOGRAFIJE OZNAČENE KAO NEPRIMERENE: Nakon skandala, usledila šokantna odluka (FOTO)

Pop kultura -

Vaskršnja čestitka Ane Đurić Konstrakte, srpske predstavnice na Evroviziji, označena je kao "neprimeren sadržaj" od strane društvene mreže Tviter.

Svemu ovome je prethodilo to što su na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS na pomenutoj mreži objavljene fotografije naše predstavnice kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova "Z".

Naime, to slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom, niti davala bilo kakve izjave o tome.

RTS je oštro reagovao na ove insinuacije, a sada se i Tviter kao platforma priključio neopravdanoj hajci na našu predstavnicu i "spornu" fotografiju obeležio kao "neprimeren sadržaj", odnosno "potencijalno osetljiv".

Da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom.

Tviterov tim potom odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom politikom.

Podsetimo, RTS se juče oglasio saopštenjem u kome je demantovao da fotografije imaju provokativan sadržaj.

Konstrakta
foto: Printscreen Twitter

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.", stoji u saopštenju Javnog servisa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

Konstrakta u luna parku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track