OVO NE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO! RTS prelomio, doneo odluku o Konstraktinom povezivanju sa Rusijom: Evo šta su rešili da URADE!
Foto: Youtube Printscreen

NEVEROVATNO

OVO NE MOŽEMO DA ZAUSTAVIMO! RTS prelomio, doneo odluku o Konstraktinom povezivanju sa Rusijom: Evo šta su rešili da URADE!

Pop kultura -

Društvena mreža Tviter je čestitku povodom praznika srpske predstavnice na "Evroviziji" Ane Đurić Konstrakte označila kao "neprimeren sadržaj", odnosno "potencijalno osetljiv".

Da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom. Potom, Tviter odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom politikom.

RTS
foto: Printscreen

Ovim povodom, oglasio se RTS, pa su pomenute fotografije uklonjene sa njihovog profila.

RTS
foto: Printscreen

- Jasno je da su ovakvi neprimereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo da zaustavimo, ali možemo u tome da ne učestvujemo. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umetnica postati - nevidljiva. Vidimo se u Torinu - navodi se u tvitu.

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na pomenutoj mreži objavljene su Konstraktine fotografije kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova "Z".

To slovo je došlo na crnu listu u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom. Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:19

Voditelji RTS-a osmislili novu verziju Konstraktine pesme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track