SIN PRINCA HARIJA SLAVI TREĆI ROĐENDAN: Arčiju stigla čestitka od prabake kraljice Elizabete, a videla ga SAMO JEDNOM u životu?!
Foto: Profimedia

porodična (ne)sloga

SIN PRINCA HARIJA SLAVI TREĆI ROĐENDAN: Arčiju stigla čestitka od prabake kraljice Elizabete, a videla ga SAMO JEDNOM u životu?!

Pop kultura -

Preko zvaničnog naloga na Tviteru, kraljica Elizabeta je poželela praunuku Arčiju srećan treći rođendan, uz fotografiju koja prikazuje kraljicu, pokojnog princa Filipa i Meganinu mamu Doriju, njegovim roditeljima, a koja je snimljena u zamku Vindzor nekoliko dana nakon rođenja mališana.

Princ Hari, Megan Markl, Arči Harison
foto: Printscreen/youtube

Veruje se da je to jedan od retkih, a verovatno i jedini put kada je kraljica srela Arčija, a nikada nije srela svoju imenjakinju, rođenu u Americi, praunuku Lilibet!

Sin vojvode i vojvotkinje od Saseksa, zvanično nazvan Arči Harison Mountbejtn Vindzor. kao i njegovi roditelji bili su predmet velike porodične rasprave kada su princ Hari i Megan Markl odbacili strog kraljevski običaj. Njegovo krštenje u kapeli zamka Vindzor pretvorili su u „privatnu” stvar, a doneli su i odluku da ne otkriju identitet svojih kumova, što je zaprepastilo kraljicu. Na snajku je bila najviše ljuta.

Megan Markl, Kraljica Elizabeta
foto: EPA/ Will Oliver, Profimedia

Mališa je inače pravi svetski putnik. Prve tri godine života proveo je krstareći planetom sa svojim neumornim roditeljima, uvek u visokom društvu. Kažu da je najveću čast doživeo kada je tokom desetodnevne turneje po Africi "upoznao" pokojnog nadbiskupa Dezmonda Tutua.

Svoj prvi Božić proveo je sa roditeljima u Kanadi, a ne sa ostatkom kraljevske porodice u Sandringemu. Odluka da tako bude pala je posle Harijeve i Meganine objave o svom planu da se povuku iz kraljevskog života u januaru 2020. Par je tada naveo da se, iako žele da odgajaju Arčija „sa poštovanjem za kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen“, nadaju da će ova tranzicija porodici pružiti „prostor da se fokusira na sledeće poglavlje života“.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Mali Arči se posle seljakao s roditeljima, iz Kanade u Kaliforniju, svraćao je u Veliku Britaniju ali navodno kraljicu nije video. Njegova „nestašna“ porodica se, inače, nastanila u Montesitu, pre nego što je na svet došla mlađa sestra Lilibet u junu 2021.

Kurir.rs/Tatler

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track