00:26

Ukrajinci, favoriti na Evroviziji kuliraju posle prolaska u finale

evrovizija 2022

EKSKLUZIVNI PAPARACO IZ TORINA: Favorit iz Ukrajine ovako provodi vreme u Italiji, odmara na neobičnom mestu i čeka finale (FOTO)

Pop kultura -

Ove godine, sudeći prema kladionicama, ubedljivi favoriti su Ukrajinci, odnosno Kalush orkestar sa pesmom Stefania.

Torino
foto: Kurir/Anastasija Čanović

Ukrajina se javnosti predstavila u okviru prvog polufinala i dobili su gromoglasan aplauz, a mnogi komentarisu da trenutna politička situacija i te kako utiče na plasman Kalush orkestra. Mi smo sreli frontmena ovog benda Oleha, i proverili kako provodi vreme imeđu proba.

1 / 7 Foto: Kurir/Anastasija Čanović

Kalush orkestar će, naime, večeras pevati u Eurovillage selu, gde će izvesti numeru Stefania. Donosimo vam ekskluzivni paparaco iz Torina. I dok Oleh strpljivo čeka svoj red da sa momcima izadje na binu, ostatak benda opustio se na travi, gde razmenjuju utiske o Italiji i trenutnoj situaciji.

ukrajina, Evrovizija
foto: Printscreen YT

Kaluš Orkestra sinoć je zasijao u punom sjaju u toku prve polufinalne večeri takmičenja i tako opravdao prognozu o pobedi. Ipak, ovaj sastav koji je na zanimljiv način spojio hip hop i tradicionalni ukrajinski zvuk za mnoge je ostao enigma zbog nepoznavanja njihovog jezika.

Pesma "Stefania" kojom su sinoć predstavili Ukrajinu posvećena je majkama, a kada uzmemo u obzir trenutne okolnosti koje se tiču sukoba s Rusijom, njena emocija se jače doživljava.

U slobodnom prevodu njihova pesma govori o mami koja je svom detetu pružila svu ljubav i znanje sveta, a više je nema.

ukrajina, Evrovizija
foto: Printscreen YT

(Kurir.rs/ Anastasija Čanović)

Bonus video:

04:04

KONSTRAKTA MOŽE DA NE POBEDI JEDINO AKO JE VEĆ ODLUČENO DA UKRAJINA POBEDI: Pevačica oplela po svima zbog Ane Đurić i POLITIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track