PREDSTAVNICA CRNE GORE NACRNILA ORGANIZACIJU EVROVIZIJE: Ovde je sve HAOTIČNO! Publika NEĆE VIDETI ono što smo mi hteli!
Foto: Marco Destefanis / Alamy / Alamy / Profimedia

EVROVIZIJA 2022.

PREDSTAVNICA CRNE GORE NACRNILA ORGANIZACIJU EVROVIZIJE: Ovde je sve HAOTIČNO! Publika NEĆE VIDETI ono što smo mi hteli!

Pop kultura -

Vladana Vučinić, predstavnica Crne Gore na Eurosongu, slaže se s onima koji tvrde da Italija nije položila ispit kad je reč o organizaciji ovog takmičenja.

Ona će večeras, u drugom polufinalu otpevati pesmu "Breathe", a u poslednjem javljanju uoči nastupa u dvorani Pala Olimpico iz nje ne isijava optimizam, već ogorčenost zbog odnosa organizatora prema crnogorskoj delegaciji. Slične primedbe stizale su i od drugih delegacija, pa portal "CdM" piše da nije o u pitanju samo ovaj slučaj.

Vladana Vučinić
foto: Nderim Kaceli / Avalon / Profimedia

"Očekivala sam mnogo bolju organizaciju svega. U tome smo saglasni svi. Mislim da bi Crna Gora sve odradila bolje. Sve je nekako haotično, testiramo se svaka tri dana na koronavirus, dosta smo udaljeni i od grada i od arene, pa nemam osećaj da sam došla na neki veliki događaj kao što je Eurosong", započela je Vladana.

Eurosong u Italiji obeležili su tehnički problemi, od kojih je najveći onaj s kinetičkim suncem, oko kojeg je trebalo da se vrti nastup većine takmičara. Sunce je na kraju zaustavljeno zbog neispravnosti, a mnogu su morali da menjaju nastupe u zadnji tren. Pritom neke rezervne zamisli, tvrdi Vladana, domaćini nisu ispoštovali da bi se uopšte moglo govoriti o adekvatnoj realizaciji plana B.

Prema njenim rečima, improvizacija će se dogoditi tamo gde joj mesto nije.

Vladana Vučinić
foto: Marco Destefanis / Alamy / Alamy / Profimedia

"Koliko god da smo se trudili oko nekih stvari koje se tiču samog nastupa, molbe nam nisu uslišene, jer se očigledno oni trude mnogo više oko zemalja koje imaju više novca. To što će gledaoci videti nije ono što smo mi planirali. Moj nastup je trebala da prati topla ljudska priča, a on sada izgleda prilično prazno zbog tog kinetičkog sunca za koje su obavestili da ne funkcioniše kako je planirano, i to dva dana pre nego što su delegacije stigle u Torino", rekla je.

"Gledaoci moraju da znaju da to nije do nas, jer smo zaista svi uložili mnogo truda i dokaz za to je da ove godine, na primer, imamo možda i najbolji spot, a tako je i nastup trebao da bude zanimljiv. Osim toga, imamo zanimljiv kostim, koji reaguje na zvuk i napravljen je da simulira disanje mojih ‘pluća’ koja će svetleti. Programirao ga je inženjer koji radi za Google ATAP inovacije i francuska dizajnerka Klara Daguin. I moramo priznati svi da tako nešto sigurno Evropa nije očekivala od Crne Gore", tvrdi Vladana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track