ZLATNA BUBAMARA ZA LEGENDARNOG PEVAČA: Željko Bebek dobitnik nagrade za životno delo
Foto: Stefan Rajhl

LEPE VESTI

ZLATNA BUBAMARA ZA LEGENDARNOG PEVAČA: Željko Bebek dobitnik nagrade za životno delo

Pop kultura -

Željko Bebek, legendarni pevač, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Zlatna bubamara" za životno delo koja mu je sinoć dodeljena na 25. dodeli manifestacije "Zlatna bubamara popularnosti" održanoj u areni Boris Trajkovski u Skoplju.

Nagradu mu je nakon osebujne najave uručio još jedan legendarni muzičar, Vlatko Stefanovski.

"Počašćen sam ovim velikim priznanjem i drago mi je da je sve ono što sam napravio u muzici prepoznato. Zahvaljujem onima koji su me predložili za ovu nagradu i svima onima koji su izglasali da je dobijem u ovim poznim godinama. Blagodaram na site", rekao je Bebek primajući nagradu nakon čega je mnogobrojnu publiku u dvorani počastio sjajnom izvedbom pesme "Oprosti mi što te volim".

Željko Bebek
foto: Stefan Rajhl

Boravak u Skoplju u pratnji supruge Ružice, Bebek je iskoristio za druženje s prijateljima glazbenicima. Posebno je bio zanimljiv susret s velikim muzičarom Garom Tavitjanom, legendarnim bubnjarom grupe Leb i sol. Dvojica muzičara u foajeu hotela Alexandar Palace spontano su zapevali, a prisutne je posebno dirnula Bebekova izvedba "Jovano, Jovanke", jedne od najpoznatijih tradicionalnih makedonskih pjesama koju je Bebek snimio na albumu "Makedonsko srce kuca u 7/8" Tavitjan brothersa.

Nagrada "Zlatna bubamara" za životno delo, još je jedna nagrada koju je Željeko Bebek primio ove godine. Pre nekoliko meseci na svečanoj dodeli nagrade "Cesarica", Željko Bebek dobio je dve nagrade: Cesaricu za hit juna osvojila je njegova pesma "Kupit ću nam sat", a isti hit pobedio je jaku konkurenciju u kategoriji najboljeg zabavnog hita. Upravo s ovom pesmom Bebek je najavio aktualni studijski album "Mali oblak ljubavi" objavljenom pre nepunih godinu dana čiju muzičku produkciju potpisuje hitmejeker Branimir Mihaljević.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:27

Željko Bebek: Nisam hteo da pevam Ravna ti je Jugoslavija i napustio sam Bijelo dugme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track