JE L ONA TO IMALA NERVNI SLOM DOK JE PISALA PESMU? Britanski novinar OPLEO po Konstrakti i dao prognozu, ovo ga je MNOGO začudilo!
Foto: Anastasija Čanović

zanimljivo

JE L ONA TO IMALA NERVNI SLOM DOK JE PISALA PESMU? Britanski novinar OPLEO po Konstrakti i dao prognozu, ovo ga je MNOGO začudilo!

Pop kultura -

Naša predstavnica na 66. Evroviziji ne prestaje da intrigira evropsku, pa i svetsku javnost svojom pesmom i scenskim nastupom. Njen uspeh dodatno naglašava i to što je pesma na srpskom (minus latinski), a izazvala je toliko emocija u ljudima.

Konstrakta
foto: Kurir/Anastasija Čanović

Britanci nisu izuzetak, pa je od njihovih medija uglavnom dobijala dobre, da ne kažemo odlične komentare, što je još jedan pokazatelj njenog uspeha jer tradicionalno, ostrvski mediji se ne bave našim regionom kada je Evrovizija u pitanju, ali ovo godine imamo predstavnicu čija pesma je odlično iskomunicirala i sa zapadnom Evropom.

- Radost Evrovizije nije u tome da analiziramo da li je glasanje političko ili ne, već u tome da pronađemo neobične, prelepe, strastvene i čudne nastupe koje su zemlje učesnice pripremile - piše Mark Sevidž koji je Konstraktu stavio na drugo mesto svoje liste.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Profimedia

Mark Sevidž, novinar BBC je napravio listu 7 pesama na koje bi trebalo obratiti pažnju tokom finala Evrovizije i Konstrakta je na drugom mestu. Analiza novinara se se bavi tekstom pesme "In corpore sano" koji je izazvao blago čuđenje kod njega

- Srpska "In corpore sano" je očigledno pisana za vreme pandemije i to je napisao neko ko je jurio po doktorskim sajtovima u sred nervnog sloma - piše novinar.

- Oda ličnoj higijeni i postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom - nastavlja Mark.

Megan Markl, Konstrakta
foto: EPA/Mischa Schoemaker Pool, Nemanja Nikolić

- Možete da zamislite Konstraktu (Ana Đurić) kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jača zbog hora koji joj se pridružuje na sceni i izgovara tekst na latinskom - piše novinar Mark Sevidž.

- Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike - zaključuje Sevidž.

Konstrakta nastupa večeras, a njen redni broj je 24. Kao i do sad, držimo palčeve i navijamo!

Konstrakta
foto: Anastasija Čanović

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:21

Končita i Konstrakta upoznavanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track