PRAVIM ODLIČNE PUNJENE PAPRIKE, STRANCI IH OBOŽAVAJU: Nina Seničar o kuvanju, porodici i SLIKOVNICI ZA DECU koju je objavila
Foto: Profimedia

intervju

PRAVIM ODLIČNE PUNJENE PAPRIKE, STRANCI IH OBOŽAVAJU: Nina Seničar o kuvanju, porodici i SLIKOVNICI ZA DECU koju je objavila

Pop kultura -

Srećna kao majka, poznata lepotica, manekenka, voditeljka i glumica nerado govori o privatnom životu, ali rado govori o svojoj trogodišnjoj ćerki zbog koje danas na svet gleda dečjim očima.

Nina Seničar je odavno postala veliko ime u našem svetu mode, a uspešno se dokazala i kada je karijeru nastavila u inostranstvu. Rođena Novosađanka, šetala je modnim pistama Italije i Francuske, a godinama je radila kao voditeljka jedne veoma popularne italijanske emisije. Njeno ime vezivali su za mnoge slavne muškarce iako je Nina već sedam godina u skladnoj vezi sa holivudskim glumcem Džejom Elisom, koji se pojavljuje uz Toma Kruza u najnovijem filmu "Top gan: Maverik". U toj vezi rodila im se preslatka ćerkica Nora Grejs, kojoj su tri godine. Sada je Amerika zemlja u kojoj boravi, a najmanje što se očekivalo jeste da Nina Seničar objavi knjigu. A ona je upravo to uradila ovih dana.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Uskoro će biti promocija vaše knjige "Zvezda Slavica". U pitanju je slikovnica za decu sa pričom o tri devojčice kojima je ova zvezda pomogla da pronađu šta žele da budu u životu. Otkuda vi u književnim vodama?

- Do ideje za knjigu je došlo spontano, dok sam ćerki čitala priče za laku noć. Prvo mi je pala na pamet poruka koju sam htela da prenesem deci, a onda sam polako našla rešenje kako da tu poruku prenesem na najbolji način.

Od ideje do izdavača dug je put. Kako vam je pao ovaj deo posla?

- To je bio zaista veliki izazov, ali sam imala sreće da je izdavačka kuća "Laguna" bila uz mene od starta, kao i urednik "Male Lagune" Zoran Panevski, koji mi je zaista mnogo pomogao.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Knjiga nosi ime i posvećena je vašoj nedavno preminuloj majci. Da li je i ona vama čitala priče za laku noć kao što ih vi čitate svojoj ćerki Nori?

- Da, roditelji su mi čitali svako veče. Omiljena knjiga mi je bila "Dobro drvo".

PREGLED KOJI SPASAVA ŽIVOT

Na nedavnoj dodeli Oskara pojavili ste se veoma lepi, u predivnoj crnoj haljini. Takođe ste veoma angažovani u propagiranju prevencije karcinoma dojke i grlića materice. Kako da žene shvate kakve im opasnosti prete od najtežih bolesti?

- Kampanja "Ja brinem o sebi", koju sam organizovala u Srbiji i u Italiji, za mene ima veliki značaj, a cilj joj je podizanje svesti o raku grlića materice. Neverovatno je koliki broj žena ide redovno kod frizera i na manikir, ali ne i na pregled koji realno može da im spase život.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Veliki deo života proveli ste u inostranstvu, najviše u Italiji, gde ste veoma poznati kao manekenka, voditeljka, ali i glumica. Koliko vas je mučila nostalgija za Novim Sadom i Beogradom?

- Da budem iskrena, što sam starija, nostalgija me sve više muči. Kada sam živela u Italiji, dolazila sam baš retko, a sad kada živim na drugom kraju sveta, u Srbiju dolazim na svaka dva meseca.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Štampa piše da uskoro ipak stajete na ludi kamen i da se pripremate za venčanje. Ako je tako, hoće li to da bude velika svadba ili svečanost u užem krugu?

- Stvari iz privatnog života ipak čuvam samo za sebe što više mogu.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Šta radite da ostanete lepi i u formi? Postoji li nešto što nikada nećete prestati da radite zarad dobrog izgleda?

- Svakodnevno vežbam, ne samo zbog fizičkog izgleda već i zbog mentalnog zdravlja. Uvek, gde god da sam i kakve god da su mi obaveze, nađem vreme da odradim dobar trening.

Imate preslatku devojčicu. Koliko vas je i kako promenilo majčinstvo?

- Nije me promenilo kao osobu, ali je moj život dobio potpuno drugi, lepši smisao.

Kako provodite zajedničko vreme s porodicom?

- Volimo da idemo u prirodu i da otkrivamo neke nove stvari. Divno je kada gledate svet oko sebe očima deteta.

Nina Seničar
foto: Profimedia

Važite za jednu od najlepših Srpkinja, otkrijte nam tajnu vaše nege u cilju održavanja lepote.

- Nikada ne idem na spavanje pre nego što detaljno očistim i hidriram lice i nekoliko puta nedeljno koristim prirodne pilinge i maske.

Kako se snalazite u kuhinji? Vole li stranci naše specijalitete?

- Pravim odlične punjene paprike i plazma tortu. I to je manje-više to. Svi moji prijatelji u inostranstvu su probali bar nešto od naših specijaliteta i jako su im se dopali. Ali sarma im je, bez premca, uvek na prvom mestu!

Nina Seničar
foto: Printscreen/Instagram

Susrećete mnoge svetske poznate ličnosti. Ko je od njih ostavio najbolji utisak na vas i zašto?

- Iz mog iskustva, oni koji su najuspešniji i najpoznatiji jesu i najprizemniji.

Kurir.rs/Lena/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

00:29

NINA SENIČAR JAHALA KONJA, PA DOŽIVELA PEH: Evo šta joj se desilo na plaži usred AVANTURE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track