VOLELI STE GA U BOLJEM ŽIVOTU, A NISTE ZNALI ČIME SE BAVI! Otkrivena velika TAJNA legendarnog glumca: Osim glume, voleo je i OVO!
Foto: Printskrin

NEVEROVATNO

VOLELI STE GA U BOLJEM ŽIVOTU, A NISTE ZNALI ČIME SE BAVI! Otkrivena velika TAJNA legendarnog glumca: Osim glume, voleo je i OVO!

Pop kultura -

Dušana Počeka se svi sećamo iz popularnih serija u kojima je uvek glumio džangrizave ljude sa umišljenom bolesti. U stvarnosti, pored glume, imao je interesovanja koa su skroz drugačija od njegovih uloga.

Iako je bio poznat kao hipohndar u svojim ulogama, Poček je bio skroz drugačiji u stvarnom životu i pre glume je studirao medicinu. Pred sam kraj tih studija je došao na Akademiju. I ceo život je bio posvećen i medicini. U pozorištu smo ga zvali ‘doktore’. Kada god nekome nije bilo dobro, uvek bi se prvo obraćali Počeku a on bi ispitivao kakve su tegobe.

Žika Milenkovic, Dušan Poček
foto: Pritnscreen

Još jedan od dokaza da se skroz razlikovao od svojih uloga iz serija Bolji život i Srećni ljudi je da pošto bi konstatovao dijagnozu kod svojih kolega, rekao bi "ma nije ti to ništa" ili nemoj ‘nemoj da se zezaš to može biti opasno, idi kod lekara’ a ispostavljalo se da je gotovo uvek bivao u pravu, kako su govorile o njemu njegove kolege.

Igrao je u serijama i filmovima, šezdesetih u “Putu oko sveta”, “Bokseri idu u raj”, sedamdesetih “Ljubav na seoski način”, “Salaš u malom ritu”, “Više od igre”, osamdesetih “Vruć vetar”, “Kamiondžije”…. I tako dalje, i tako redom. Odmah po završetku Akademije došao je u Beogradsko dramsko pozorište čiji je član bio do penzionisanja.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track