Najnovije vesti

CELA JUGA BILA JE OPSEDNUTA NJOM: Njeno srce ukrao je ovaj LEGENDARNI reditelj, rodila mu je dete, pa PROGUTALA LEKOVE i umrla!
Foto: Printskrin

BORILA SE SA DEPRESIJOM

CELA JUGA BILA JE OPSEDNUTA NJOM: Njeno srce ukrao je ovaj LEGENDARNI reditelj, rodila mu je dete, pa PROGUTALA LEKOVE i umrla!

Pop kultura

Davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslavenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu, a njeno srce ukrao je naš čuveni reditelj. Međutim, u jednom periodu se borila sa depresijom i izvršila je samoubistvo.

Nikica Marinović
foto: Profimedia

Naime, u pitanju je Nikica Marinović koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Rite Farije. Na izboru se našla slučajno. U vreme kada je organizovan izbor za Mis Jugoslavije, nedeljnik "Bazar" preuzeo je organizaciju. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama.

Srela je Nikicu Marinović, tada maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Jedva je uspela da nagovori njene konzervativne roditelje da je puste na takmičenje, a i sama Nikica je bila takva – dugo se ustezala skinuti se u dvodelni kupaći kostim. Popustila je tek kada su na nju utiecali tadašnji vlasnici licence za Mis sveta. U Londonu su je dočekali poput vanzemaljskog bića koje je dolepršalo preko "čelične zavese" - bila je prva mis iz zemalja socijalističkoga bloka. Umesto očekivane partizanke - muškobanje u vojničkom šinjelu i gojzericama, pred njihma je zabljesnula prava lepotica.

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. Ostalo je zapisano da je gledalište sa otvorenim nezadovoljstvom dočekalo odluku žirija: većina je smatrala da će Mis Marinović biti pobednica. Govorilo se kako je za Indijku bilo presudno što je bila spremna da, ako pobedi, odmah otputuje u Vijetnam, u posetu američkim vojnicima koji su tamo ratovali protiv komunistočkoga otpora, a Nikica se nije usudila potpisati tu tačku u ugovoru.

A post shared by Serbia&Montenegro (@serbmne) on

Nikica se nakon trijumfa na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Odbila je slavnog režisera Roberta Roselinija koji je nudio ulogu u svom filmu. Smatrala je da nije spremna za Holivud. Njeno je srce osvojio beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a nakon razvoda, ponovno su je opsedali udvarači.

Prelepa Dubrovčanka sudbonosno "da" drugi put je rekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali ljubav se završila 1980. godine. Nikica je imala butik u Knez Mihailovoj i mnogi su tamo dolazili samo kako bi je videli.

foto: Marina Lopičić

A onda joj se u jednom trenutku izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da je često na psihijatriji. Govorilo se kako je ostala bez novca, da se potpuno povukla i bila vrlo usamljena. Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte s najbližim prijateljima, koji su pričali kako joj je nedostajao Dubrovnik, naročito u ratno vreme. U novembru 2008. ponovno se našla na naslovnicama.

Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo, niti poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je počinila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku
02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja