AMBER HERD NAKON PRESUDE EKSPRESNO DONELA ODLUKU ŠTA ĆE DALJE: Evo šta najavljuje i šta je sledeći korak nakon Džonijeve POBEDE
Foto: Profimedia

NEĆE SE NA OVOME ZAUSTAVITI

AMBER HERD NAKON PRESUDE EKSPRESNO DONELA ODLUKU ŠTA ĆE DALJE: Evo šta najavljuje i šta je sledeći korak nakon Džonijeve POBEDE

Pop kultura -

Amber Herd je najavila da planira da uloži žalbu na presudu u slučaju klevete između nje i Džonija Depa.

Porota je Depu dodelila 15 miliona dolara odštete zbog klevetanja od strane njegove bivše supruge u tekstu koji je objavljen u The Washington Postu, u kojem je tvrdila da je bila žrtva porodičnog zlostavljanja, ali nije navela da se radi o Depu.

Amber Herd
foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Herd je takođe dobila 2 miliona dolara odštete jer se porota složila da ju je u jednom slučaju oklevetao Depov advokat, ali nakon što je porota donela svoju presudu, glumica je rekla da namerava da se žali na odluku. Glumičin portparol Alafer Hol najavio je planove za žalbu u izjavi za The New York Times, iako još nije jasno na kojim će osnovama Herd temeljiti svoju žalbu.

Kako bi dobila ponovno otvaranje slučaja, glumica bi verovatno trebala da dokaže da je bilo grešaka u suđenju, koje se održalo u Ferfaksu u Virdžiniji, ili da je bilo problema s čitanjem zakona od strane predsedavajućeg sudije. Žalba takođe može da se temelji na novim dokazima ili iskazima koji se pojavljuju nakon završetka prvog suđenja.

Herd je jasno dala do znanja da nije zadovoljna rezultatom suđenja u izjavi objavljenoj nakon presude, opisujući sebe kao razočaranu i tvrdeći da postoji "brdo dokaza" koji potkrepljuju njene tvrdnje.

"Slomljena sam što brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suprotstavim nesrazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana time šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje... Povlači ideju da nasilje nad ženama ne treba da se shvata ozbiljno", rekla je Herd u izjavi objavljenoj ubrzo nakon što je pročitana presuda u Virdžiniji.

Dep je u međuvremenu rekao da je novo poglavlje konačno počelo nakon objave presude.

"Preko medija su protiv mene podignute lažne, vrlo ozbiljne i kažnjive optužbe, što je izazvalo beskrajnu salvu mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica. Optužbe su obišle svet u roku od nanosekunde i imale seizmički uticaj na moj život i moju karijeru", rekao je glumac u izjavi.

"Šest godina kasnije porota mi je vratila život. Zaista sam srećan. Moja odluka da nastavim s ovim slučajem, vrlo dobro znajući visinu pravnih prepreka s kojima je trebalo da se suočim, izložim se svetskom spektaklu, donesena je tek nakon dugog promišljanja", dodao je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:22

HVALA RODITELJIMA EMIRA KUSTURICE: Džoni Dep otkrio do sada nepoznat detalj iz svog života

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track