ŠTA ĆE BITI AKO AMBER HERD NEMA PARA DA ISPLATI DEPA? Čak i ako proglasi BANKROT, neće se izvući od TROŠKOVA! Evo šta je čeka
Foto: Profimedia

U OZBILJNOM JE PROBLEMU

ŠTA ĆE BITI AKO AMBER HERD NEMA PARA DA ISPLATI DEPA? Čak i ako proglasi BANKROT, neće se izvući od TROŠKOVA! Evo šta je čeka

Pop kultura -

Nakon 23 dana saslušanja, niza svedoka i bizarnih dokaza, sudski proces između bivših supružnika, glumca Džonija Depa i glumice Amber Herd, konačno je završena.

Porota je donela presudu da je Herd klevetala Depa, te odlučila da Herd, kad se sve sabere i oduzme, mora Depu da plati 15 miliona dolara. Međutim, računica na kraju ispada nešto drugačija. Naime, zbog ograničenja dodeljenih odšteta u Virdžiniji, taj iznos je smanjen za pet miliona. Nakon toga, Herdovoj je presuđeno dodatnih 2 miliona dolara od Depa jer su je njegovi advokati oklevetali. Uz to, Herd mora da plati 350 hiljada dolara tzv. kaznene odštete.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Kad se sve sabere i oduzme, Herd mora da plati 8,35 miliona dolara.

Ima li ona taj novac?

Finansijska situacija glumice nije do kraja jasna, iako je poznato da je svojim radom na televiziji i u filmovima "Akvamen" zaradila milione. Jedan je dobila za prvi nastavak, a dva za drugi, koji još nije bio u bioskopima.

Tokom suđenja, Herd je priznala da nije u dobrotvorne svrhe mogla da donira 7 miliona dolara koje je dobila od Depa nakon razvoda 2017, a kao razlog je navela strah jer je njen bivši suprug protiv nje podneo tužbu od 50 miliona dolara.

Amber Herd
foto: Jim LO SCALZO / AFP / Profimedia

"Još uvek u potpunosti nameravam da ispoštujem sva svoja obećanja", rekla je Herd o novcu koji je obećala da donira Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU). Svedočenje na suđenju takođe sugeriše da je njena karijera stala zbog pravne bitke s Depom. Dakle, novih prihoda očito nema.

Ako Herd ne može da ispuni svoju obavezu plaćanja Depu, sud može da uzme deo njene plate, ako se utvrdi da ima potencijalnu zaradu. Tokom suđenja, Herd je potvrdila da je primila milion dolara za "Akvamana" i 2 miliona za "Akvamana i izgubljeno kraljevstvo", uz bonuse temeljene na izvedbama filmova u bioskopima.

Herd ostaje opcija da podnese zahtev za bankrot, nakon čega novac Depu ne bi morala da isplati, ali još uvek joj ostaje trošak od 350 hiljada dolara.

U izjavi nakon presude, Amber je izrazila razočaranje presudom.

"Žao sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka - da govorim slobodno i otvoreno", rekla je.

"Razočaranje koje osećam danas ne može se opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nesrazmernoj moći, uticaju i uticaju mog bivšeg muža", rekla je Herd.

Dep se u međuvremenu u svojoj izjavi zahvalio na izlivu ljubavi i kolosalnoj podršci i dobroti iz celog sveta.

"Nadam se da je moja potraga da se istina dokaže pomogla drugima, muškarcima ili ženama, koji su se našli u mojoj situaciji, i da oni koji ih podržavaju nikada ne odustanu. Takođe se nadam da će se sada moja pozicija vratiti na nevinost dok se ne dokaže krivica, kako na sudovima, tako i u medijima", poručio je Dep.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:57

SUĐENJE DECENIJE JE ZAVRŠENO! Džoni Dep izdominirao i dobija 15.000.000 $ zbog KLEVETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track