ZAŠTO JE PRINC LUIS VRIŠTAO NASRED BALKONA NA KRALJIČINOM JUBILEJU? Ove fotografije su obišle svet, a evo šta se krije iza njih!
Foto: Profimedia

HIT

ZAŠTO JE PRINC LUIS VRIŠTAO NASRED BALKONA NA KRALJIČINOM JUBILEJU? Ove fotografije su obišle svet, a evo šta se krije iza njih!

Pop kultura -

Balkon Bakingemske palate juče je ponovo bio središte svih tračeva, nagađanja i seciranja najsitnijih detalja, usred velike proslave jubileja kraljice Elizabete II, koja je doživela 70 godina vladavine na britanskom tronu.

Ko se na balkonu pojavio, a ko je proteran? Ko je šta nosio i kome je šta šaputao? Britanski tabloidi jedva su dočekali ovaj trenutak.

Pojavljivanje Elizabete II u modrom kostimu Anđele Keli u četvrtak više desetina hiljada građana dočekalo je s oduševljenjem i klicanjem, zbog čega je ona u jednom trenutku promucala: "Neverovatno!".

Princ Luis, Kraljica Elizabeta, Jubilej
foto: Profimedia

Pola sata kasnije vratila se na balkon kako bi pratila tradicionalni prelet vojnih mlaznjaka, a tamo su joj se pridružili prestolonaslednik, princ Čarls s Kamilom i najstariji unuk Vilijam sa suprugom Kejt Midlton i njihovom decom. I dok su maleni prinčevi Džordž i Luis i princeza Šarlot posmatrali svečanost s balkona, novinari su naravno odmah primetili kako tamo nije bilo mesta za princa Harija, Megan Markl i princa Endrua. Zvanično, zato što nisu više aktivni članovi kraljevske porodice, ali svi su svesni narušenih odnosa Harija s ostatkom porodice, kao i optužbi za pedofiliju protiv princa Endrua.

Megan je pak viđena kako u pozadini pokušava da utiša ostalu decu na svečanosti, Miu Tindal i Savanu Filips.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Kraljici su se na balkonu pridružili i viceadmiral Timoti Lorens, njena ćerka, princeza Ana, Kamila i princ Čarls, Vilijam i Kejt s decom i Sofi, grofica od Veseksa, supruga princa Edvarda, kraljičinog sina.

Bez komentara nije prošao ni trenutak u kojem se Kejt u istoj kočiji vozila s Kamilom, kojoj je naglo porasla popularnost otkad je zvanično potvrđeno kako će kraljicu na tronu naslediti Čarls i ona. Daleko je to od ere u kojoj je Kamila bila persona non grata jer ju je nacija krivila za raspad braka Čarlsa i princeze Dajane.

Princ Luis, Kraljica Elizabeta, Jubilej
foto: Profimedia

Iako su "proterani" s balkona, Hari i Megan ipak popravljaju odnose s porodicom koji su pukli nakon što su odlučili da se odsele u Ameriku. Ovo je naime prva zvanična prigoda u kojoj učestvuju u poslednje dve godine.

Tako će i u naredna četiri dana njihova deca, Arči i malena Lilibet upoznati svoje male rođake, Džordža, Šarlot i Luisa po prvi put. Lilibet je ovo prvi susret s bilo kim u Britaniji, dok je Arči zemlju napustio dok je bio star samo šest meseci. Malena je ime dobila po nadimku kraljice Elizabete II, a u planu je i njihov prvi susret.

Princ Luis, Kraljica Elizabeta, Jubilej
foto: Profimedia

Trenutak koji je pak obeležio balkonijadu u Bakingemskoj palati dogodio se kod preleta vojnih mlaznjaka. Dok su svi zurili u nebo, malenom Luisu koji je nezainteresovano kopao nos bilo je prebučno, pa je odjednom pokrio uši i počeo da viče. Te fotografije obišle su svet.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

04:22

Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track