OVO JE TAJNA DOBROG IZGLEDA SOFIJE LOREN! Glumica ima 87 godina, a još uvek izgleda kao BOGINJA: Evo kako održava LINIJU!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

OVO JE TAJNA DOBROG IZGLEDA SOFIJE LOREN! Glumica ima 87 godina, a još uvek izgleda kao BOGINJA: Evo kako održava LINIJU!

Pop kultura -

Italijanska glumica Sofija Loren smatra se jednom od najvećih zvezda klasičnog Holivuda. Iako ima 87 godina, Sofija i dalje izgleda neverovatno, a ishrana je imala veliku ulogu u njenom načinu života

Kako piše Elle Australia, Sofija Loren pridržava se mediteranske dijete. Njena ishrana bazira se na svežem povrću, testeninama i crnom vinu.

Sofija Loren
foto: Printskrin/Jutjub

- Sve što vidite, dugujem špagetima - rekla je glumica.

Sofija je ponosna na svoju prirodnu, nesavršenu figuru. Loren je takođe jednom priznala da bi "radije jela testeninu i pila vino nego da bude nula".

Prema klinici Majo, mediteranska dijeta je način ishrane koji se zasniva na tradicionalnim kuhinjama Grčke, Italije i drugih zemalja koje se graniče sa Sredozemnim morem.

Namirnice poput integralnih žitarica, povrća, mahunarki, voća, orašastih plodova, semena, bilja i začina čine ishranu zasnovanu na biljkama. Dijeta se fokusira na zdrave masti, pri čemu je maslinovo ulje glavni izvor dodatne masti, piše Eatthis.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Mediteranska dijeta je povezana sa stvaranjem zdravstvenih koristi koje bi mogle dovesti do dugog i zdravog života. Poznato je da pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, produžava životni vek i doprinosi zdravom starenju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:24

BRETELE JEDVA DRŽE GRUDI! Srpska glumica u nikad izazovnijem izdanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja