RODILA SAM BAŠ ONAKVU ĆERKU KAKVU SAM ZAMIŠLJALA! Najvažnije je da moja Mitra ima OBA RODITELJA koji će uvek biti uz nju!
Foto: Privatna Arhiva

intervju bojana ristivojević

RODILA SAM BAŠ ONAKVU ĆERKU KAKVU SAM ZAMIŠLJALA! Najvažnije je da moja Mitra ima OBA RODITELJA koji će uvek biti uz nju!

Pop kultura -

Njih dve se ne odvajaju, svuda putuju zajedno i obe vole da borave na selu. Poznata mama i njena bebica uživaju u svakom trenutku, a i tata dođe da pomogne kad treba.

Iako je nazivaju najlepšim televizijskim osmehom, Bojana Ristivojević nikada nije bila daleka i hladna voditeljka. Naprotiv, u svoj svojoj raskošnoj lepoti ostala je nenametljiva, profesionalna i na zemlji.

Plavokosa Šapčanka nije slučajno jedno od najgledanijih lica Prva TV jer je prošla dug put u novinarstvu, od rijalitija do emisija o selu. Jutarnji program joj je bio najveći izazov, ovde se zaista dokazala, dok je privatni život čuvala daleko od očiju javnosti. A onda se dogodilo da je bez velike pompe rodila devojčicu, a na posao se vratila kao da nije prošla kroz najvažniji period života za ženu. Sada radi samo petkom, dok se ne vrati punom parom.

Bojana Ristivojević
foto: Privatna Arhiva

Poslednji put kada smo razgovarale, pre skoro dve godine, nije bilo ni govora o partneru, a kamoli o detetu! Sada ste srećna mama male Mitre. Kako teku ovi prvi meseci majčinstva?

- Mitra je već napunila osam meseci i ovaj prvi period je poput pravog blagoslova. Uživam u svakom trenutku, u svakom njenom osmehu i reči! Svemu se oduševljava, sve je interesuje, počela je da grli i ljubi svaku bebu koju sretnemo! Dan mi prođe kao minut otkada je rođena i srećna sam zbog toga.

Bojana Ristivojević
foto: Ana Paunković

Ljudi su oduševljeni što ste vrlo iskreno progovorili da ste se sa svojim partnerom rastali još tokom trudnoće. Da li vam je bila teška ova odluka?

- Naravno da je bila teška, ali jednostavno sve prođe. I sad sam sigurna da je ta odluka bila ispravna.

Ali sada vam on ipak pomaže u odgajanju ćerke. Kažete da vam je i međusobni odnos bolji. Kako to tumačite? Ko se boji vezivanja?

- Mitra ima oba roditelja i to je najvažnije. Oboje ćemo biti tu za nju u svakom periodu njenog života.

Bojana Ristivojević
foto: Privatna Arhiva

Kakva je Mitra beba? Kažu da su devojčice obično mirnije od dečaka.

- Ona se ne smiruje! Konstantno je uključena u sva dešavanja. Svuda je vodim sa sobom, kod svih hoće u ruke, svakome se nasmeje... Uživa da se vozi u kolima, da putuje. Onakva je kakvom sam je zamišljala i zahvalna sam bogu na tome.

RADUJTE SE POROĐAJU!

Imate li neki savet za trudnice? Kako ste se ponašali tokom trudnoće, o čemu ste posebno vodili računa?

- Moj savet za sve trudnice je da slušaju sebe, svoje telo, svoju intuiciju. Da jedu šta im se jede, da šetaju koliko im se šeta, da pronađu ginekologa u kog će imati poverenje, da sve pitaju, da se ne plaše.... Naročito da se ne plaše porođaja! Tog dana moraju da budu najsrećnije, da odlaze u porodilište s mišlju da će za nekoliko sati držati svoje dete u rukama, da se smeju! To svima pričam. Meni je porođaj zaista ostao u najlepšem sećanju!

Bojana Ristivojević
foto: Privatna Arhiva

U rekordnom roku ste se vratili u svoj jutarnji program na Prvoj TV. Zašto ste požurili?

- Ne mislim da sam požurila, jer sam se vratila kako bih radila samo petkom. Mitra i ne oseti da me nema, jer kada sam na poslu, ona spava. Tako sam uspela da napravim balans, da ne postanem jedna od onih posesivnih majki koja se ne odvaja od deteta i samo od njemu priča - a plašila sam se toga. Prija mi odlazak u redakciju, kafa s kolegama i rad na jutarnjem programu.

Bojana Ristivojević
foto: Privatna Arhiva

Postoji li neka mala tajna kako ste povratili vitku liniju tako brzo? Svi vam se dive kakva ste bomba!

- Moram priznati da ne mislim da sam vratila liniju brzo, još nisam došla do stare kilaže. Jednostavno, hranim se zdravo, ništa ne izbegavam, niti držim dijete. Samo ne volim previše slatko. Nekad mesecima ne jedem hleb, ne jedem brzu hranu, a i genetika mi je takva - svi u porodici su mršavi. Doduše, i ćerku često nosim i igram se s njom pretvarajući se kako treniram, pa je podižem i spuštam kao tegić. Sigurna sam da mi je i taj "trening" koristio.

Vaša karijera je bogata, oprobali ste se u mnogim formatima. Da li vam sada, kada ste majka, odgovaraju jutarnji termini?

- Jutarnji termini su odlični sada kada sam majka, upravo zbog toga što moja ćerka ne oseti da me nema! Mislim da je ovo idealno radno vreme za sve zaposlene mame, ha-ha!

Obožavate selo, a dolaze lepi dani. Hoćete li voditi i ćerku na svež seoski vazduh?

- Već je skoro svake nedelje vodim u selo. Moja baka, a njena prabaka, već joj je davala da se igra s pilićima, da hrani jariće. Tamo su joj braća od tetaka, ujak, deda... Sigurna sam da će voleti selo koliko i ja.

Bojana Ristivojević
foto: Ana Paunković

Nameravate li možda da letujete s njom i na nekoj drugoj destinaciji?

- Već smo putovale, a za nekoliko dana ćemo i s kumovima na more. Posle imamo još neka putovanja u planu, ali o tom potom. Najvažnije je da smo pronašle pravi kupaći kostim za nju i mali šlauf! Ništa nam drugo ne treba.

Da li ste ikada pomislili da će tako lepa i uspešna žena sama da odgaja dete? Sve ste iznenadili.

- U životu se sve dešava s razlogom. Moja ćerka je moja radost, spokojna sam i srećna, a to je najvažnije.

Bojana Ristivojević
foto: Privatna Arhiva

Volite da slikate. Imate li želju da naslikate svoje dete?

- Sad kada razmišljam o ovom pitanju, zaista imam! Ali to mogu da uradim jedino gledajući u njenu fotografiju, pošto ne verujem da bi bila ni minut jedan mirna i pristala da mi pozira, ha-ha.

Kurir.rs/Lena/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track