ISPLIVALA ŠOKANTNA ISTINA SA SUĐENJA HERD I DEPA: Zapisničarka raskrinkala porotnike! Evo šta su radili dok je ceo svet navijao!
Foto: ELIZABETH FRANTZ / AFP / Profimedia, Profimedia

OVO SE NEĆE DOPASTI GLUMIČINIM ADVOKATIMA

ISPLIVALA ŠOKANTNA ISTINA SA SUĐENJA HERD I DEPA: Zapisničarka raskrinkala porotnike! Evo šta su radili dok je ceo svet navijao!

Pop kultura -

Svet je netremice pratio suđenje između Džonija Depa i Amber Herd, pa ipak bilo je onih u sudu koji nisu baš toliko pažljivo pratili dešavanja.

Kako je za "Law and crime network" otkrila zapisničarka Džudi Belindžer, tokom suđenja koje je trajalo od 11. aprila do prvog juna, bilo je članova porote koji bi zaspali tokom izlaganja advokata ili svedočenja, piše "Variety". Ti pospani porotnici sedeli su u prvom i poslednjem redu.

"Bilo je teško. Prikazano je mnogo snimaka i oni bi samo sedeli tamo i videla bih kako im glave padaju", ispričala je Džudi i dodala da je i pored ovih propisa većina porote pomno pratila dešavanja u sudnici.

"Nažalost, kada smo izabrali porotu, znali smo da će biti onih koji neće izdržati do kraja", napomenula je.

Prema rečima zapisničara, najpažljivija je bila žena koja je došla kao zamena porotnika.

"Posmatrala sam izraze njenog lica. Pažljivo je upijala svaku izgovorenu reč. Mislila da će biti odličan porotnik, ali nažalost nije istrajala. Bila je najbolji porotnik, ipak. Obratila je veliku pažnju na suđenje. Bilo je nekoliko onih koji su zadremali, ona nije bila među njima", naglasila je.

Sud, Virdžinija, Džoni Dep, Amber Herd
foto: Printscreen/Youtube

Porota, pažljiva ili ne, umorna ili ne, odlučila je da je Amber Herd oklevetala bivšeg supruga Džonija Depa u autorskom članku objavljenom u "Vašington postu" 2018. godine, optuživši ga indirektno za porodično nasilje.

Naloženo joj je da isplati 10.35 milina odštete. Deset miliona odštete Depu i 350.00 kazne. Sa druge strane, odlučeno je da joj se isplati dva miliona odštete u slučaju njene kontratužbe koju je podnela protiv bivšeg supruga.

Amber Herd
foto: Profimedia

Avdokat Amber Herd Elejn Bredehoft napomenula je da su na odluku porote u velikoj meri uticale društvene mreže na kojima je publika u većini bila na strani glumca. Naglasila je da su porottnici pratili dešavanja na internetu, između ostalog i tokom 10 dana pauze zbog konferencije kao i kod kuće gde su verovatno članovi njihovih porodica na određenim mrežama.

0688657897, Džoni Dep
foto: ELIZABETH FRANTZ / AFP / Profimedia

Bredehoft za koju se pričalo da je zapravo fan Džonija Depa, poručila je da je njena molba bila da tokom suđenja ne buda kamera. Taj zahtve nije uvažen pa se sve, prema njenim rečima, pretvorilo u zoološki vrt.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

02:16

DŽONI DEP U BEOGRADU: Koji je razlog dolaska velike zvezde?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track