CEO SVET SE OBRUŠIO NA KIM KARDAŠIJAN JER JE UNIŠTILA HALJINU MERILIN MONRO: Oglasio se muzej koji je čuva! Evo šta je ISTINA!
Foto: EPA/Justin Lane, Profimedia

STAVILI TAČKU

CEO SVET SE OBRUŠIO NA KIM KARDAŠIJAN JER JE UNIŠTILA HALJINU MERILIN MONRO: Oglasio se muzej koji je čuva! Evo šta je ISTINA!

Pop kultura -

Nakon što je Kim Kardašijan optužena da je trajno oštetila kultnu haljinu Merilin Monro, koju je ove godine nosila na Met Gali, u njenu odbranu stali su zaposleni u muzeju u kome se ovaj jedinstveni komad odeće, vredan 4,8 miliona dolara, čuva

Odenuvši dragocenu haljinu, zbog koje je ujedno izgubila 7 kilograma, Kardašijan je izazvala brojne kritike javnosti. One su postale još intenzivnije nakon fotografija kolekcionara Skota Fortnera, koje pokazuju oštećenja nakon njenog nošenja, a o svemu se sada oglasio i muzej Ripley's Believe It or Not! u čijem je haljina posedu od 2016. godine.

"Kim Kardašijan je na stepenicama muzeja Metropolitan na ovogodišnjoj Met Gali izazvala popriličnu pometnju, ali Ripley's Believe It or Not! jednu stvar može da kaže sa sigurnošću - ona nije nanela štetu čuvenoj haljini Merilin Monro", izjavili su iz muzeja. Budući da je originalnu haljinu nosila jako kratko, insistirali su kako za to vreme nije mogla da je ošteti.

Kim Kardašijan, Pit Dejvidson
foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

"Kim je žestoko osporavana zbog kultne haljine, ali činjenica je da ona ni na koji način nije oštetila odevni predmet za kratko vreme koliko ju je nosila. Od dna stepenica, gde je Kim obukla haljinu, do vrha gde je vraćena, haljina je bila u istom stanju u kojem je iznajmljena", zaključila je za TMZ potpredsednica izdavaštva i licenciranja Ripley'sa, Amanda Džoiner.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Ripley's je uputio kako ono stanje haljine datira iz 2017. godine, a naveli su kako je "više šavova pokidano i pohabano, što ne čudi s obzirom na delikatan materijal". Takođe, istakli su da nisu platili Kim da nosi haljinu, kao i da ona njima nije ponudila novac za isto, već je u ime kompanije odlučila da da donaciju dve dobrotvorne organizacije.

Već ranije iz Ripley'sa su insistirali da su preduzeti svi koraci kako bi osigurali da haljina ne bude oštećena dok je Kim bude nosila, ali, mnogima je ovo svejedno bilo neprihvatljivo. Fortner je izjavio kako je muzej postupio "neodgovorno" pozajmivši komad odeće koji je okarakterisan kao "najpoznatiji na svetu".

"Ovo nije samo haljina. Ovo je kulturna ikona. Ovo je politička ikona. Ovo je holivudska ikona. Ovo je deo američke istorije od događaja koji se odigrao pre 60 godina i trebalo je arhivirati ga i sačuvati i o njemu se brinuti", rekao je on.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:30

OVAKVU KIM KARDAŠIJAN NIKAD NISTE VIDELI Promenila sve na sebi, a na MET GALA svi gledali u GOLE GRUDI TOP MODELA (FOTO/VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track