ĆERKA BILA GEJTSA JAVNO PROGOVORILA O ABORTUSU! Ona ima samo 19 godina i čvrsto stoji iza svoje ODLUKE: Ne stidim se svog TELA!
Foto: Youtube/CBS Evening News

NEVEROVATNO

ĆERKA BILA GEJTSA JAVNO PROGOVORILA O ABORTUSU! Ona ima samo 19 godina i čvrsto stoji iza svoje ODLUKE: Ne stidim se svog TELA!

Pop kultura -

Tema prava na abortus u poslednje vreme sve češće potresa svetsku javnu scenu. I dok se mnogi zalažu protiv ove metode prekida trudnoće, drugi se bore da se ova praksa održi i smatraju je osnovnim pravom svake žene da odluči šta će biti sa njenim telom.

Ćerka Bila Gejtsa, ako je sudeti prema njenom instagram profilu, pripada ovom drugom talasu. Ona je objavila sliku u kupaćem kostimu i javno podržala pravo na abortus. Iako je jako mlada, i ima svega 19 godina, čini se da je vrlo svesna značaja koji ova metoda ima za žene i da čvrsto stoji iza odluke da podrži sve žene i njihova prava.

Bil Gejts
foto: Printscreen/YouTube

- Ne stidim se svog tela niti se stidim da kažem da se vi svojim zabranama udaljite od njega. Svaka osoba zaslužuje pristup zaštiti seksualnog i reproduktivnog zdravlja. Trenutno je Vrhovni sud spreman da ukine ustavno pravo na abortus. Pridružite se meni i milionima drugih žena u našoj borbi za ovo osnovno ljudsko pravo - poručila je ćerka milijardera. Bila Gejtsa, Fibi uz objavu. Ona je objavila fotografiju na kojoj pozira u belom bikiniju naslonjena na zid, sa rukama na leđima.

- Moje telo, moj izbor - dodala je uz fotografiju, a u komentarima ju je podržala i sestra Dženifer.

Inače, Bil Gejts ima troje dece, ćerku Dženifer, sina Rorija i najmlađu Fibi. U intervjuu pre nekoliko godina otkrio je da ne planira da im ostavi svoje bogatstvo.

- Moja deca će ići u školu i moraće da grade svoju karijeru i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote - rekao je osnivač Majkrosofta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track