PROGOVORILA MEGAN MARKL: Zbog onog što je SADA izjavila BRUTALNO je kritikuju! Svi misle da ima OVAJ skriveni motiv!
Foto: Profimedia

SVETU SE NE MOŽE UGODITI

PROGOVORILA MEGAN MARKL: Zbog onog što je SADA izjavila BRUTALNO je kritikuju! Svi misle da ima OVAJ skriveni motiv!

Pop kultura -

Supruga princa Harija i vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, za časopis Vogue je komentarisala odluku Vrhovnog suda SAD o poništenju presude iz 1973, kojom je pobačaj legalizovan u celoj zemlji i kojom je omogućena zabrana pobačaja u saveznim državama.

Istakla je da je spremna da se pridruži demonstrantima u Vašingtonu i pozvala je građane da svaki put izađu na glasanje u što većem broju, a otkrila je i da se njenom suprugu Hariju smučilo zbog presude.

Megan Markl, Princ Hari, Evropa, Invictus games
foto: Profimedia

"Suprug i ja puno smo pričali o tome ovih dana. On je takođe feminista", naglasila je i poručila: "Moramo naš strah da pretvoriti u delovanje".

U intervjuu se osvrnula i na svoje iskustvo s pobačajem koji je pretrpela 2020. godine, pre rođenja ćerkice Lilibet.

"Znam kakav je osećaj pobaciti, a o tome sam već i javno govorila. Treba normalizovati razgovor o stvarima koje utiču na naše živote i tela kako bi što više ljudi shvatilo koliko je važno imati potrebnu zaštitu", rekla je Megan uz napomenu da je besna zbog odluke Vrhovnog suda.

Megan Markl, princ Hari
foto: DW / Goff Photos / Profimedia

I dok ju je deo javnosti podržao, zbog svojih komentara našla se i na udaru kritika, a ponovo su počele da kruže i glasine o njenoj mogućoj kandidaturi za predsednicu SAD.

"Još jedan pokušaj bivše članice kraljevske porodice da unese britansku dramu u američku politiku", "Nikoga ne zanima mišljenje Megan Markl o ovoj temi, ali njena predsednička kandidatura bi bila sjajna epizoda Krune", neke su od kritika koje je dobila.

Megan Markl
foto: Profimedia

O Meganinoj skrivenoj nameri da se kandiduje za predsednicu šuška se još od intervjua s Oprom Vinfri, koji su mnogi protumačili kao njen pokušaj ulaska u politiku.

Tome u prilog ide i izjava njene prijateljice od pre par godina, kada je za Vanity Fair otkrila da jedan od razloga što Megan nije htela da se odrekne američkog državljanstva nakon udaje za princa Harija, da joj ostane otvorena mogućnost za ulazak u politiku i u Vašington.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track