OPTUŽEN ZA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE, GLUMIO TUĐMANA: Odbačeni holivudski glumac se baškari u Hrvatskoj, a ovo je razlog! (FOTO)
Foto: Profimedia

evo šta je istina

OPTUŽEN ZA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE, GLUMIO TUĐMANA: Odbačeni holivudski glumac se baškari u Hrvatskoj, a ovo je razlog! (FOTO)

Pop kultura -

Holivudski glumac Kevin Spejsi je stigao u Hrvatsku, a nakon što je dobio bezuslovnu kauciju britanskog suda zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Britanski mediji su objavili da je razlog Spejsijevog dolaska snimanje nove dokumentarne serije, ali kako piše 24.sata.hr, to nije istina jer su kontaktirali režisera Jakova Sedlara (koji je napravio film o Tuđmanu kog glumi upravo Spejsi), a on je rekao sledeće:

Kevin Spejsi, Hrvatska
foto: Profimedia

"Upravo smo na ručku.", a zatim nastavio: "Kakva serija? On je došao na godišnji odmor. Da se odmara i uživa."

Spejsi je u Hrvatskoj od srede ujutru, a posetio je i ostrvo Brač.

On je snimljen prvi put otkako se pojavio na sudu u Londonu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca. Sud mu je odredio bezuslovnu kauciju, pa je slobodan da putuje bilo gde po svetu.

Glumac kog je Holivud odbacio u početkom ove godine u Hrvatskoj je ranije snimao igrani film ''Bilo jednom u Hrvatskoj'' pomenutig reditelja Jakova Sedlara. U njemu je igrao prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana.

Kevin Spejsi, Hrvatska
foto: Profimedia

- Kevin je film pogledao ranije i sa njim je oduševljen. Jedva čeka da film dođe u Ameriku u kasnu jesen. Dobiti Spejsija u filmu je san svakog čoveka koji se bavi filmom - rekao je Sedlar na premijeri za 24sata.hr.

Da podsetimo, Spejsi je nekad bio jedna od najvećih američkih filmskih zvezda, ali se pre pet godina povukao iz javnosti kada su isplivale optužbe za seksualno zlostavljanje. On je tada priznao da je gej, a mnogi su ga optužili da tako hoće da "ublaži" negativan publicitet koji se digao zbog optužbi.

1 / 12 Foto: Profimedia

Novembra 2017. godine londonsko pozorište Old Vik, čiji je bio pokrovitelj i direktor jedno vreme, saopštilo da je od 20 muškaraca stiglo 20 odvojenih tužbi za Spejsijevo neprimereno ponašanje.

Reč je o muškarcima koji su sa Spejsijem bili u kontaktu u pozorištu ili vezano za njega, u periodu između 1995. i 2013. godine.

Kevin Spejsi
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Gospodin Spejsi snažno odbacuje sve optužbe u tom slučaju - rekao je njegov advokat Patrik Gibs sudu.

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad preti mu šest meseci zatvora i novčana kazna, ali drugo delo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora.

Nakon što su na videlo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spejsi je izbačen iz TV serije "Kuća od karata" i iz filma "Sav novac sveta", a pre toga je njegova karijera bila jedna od stabilnijih u Holivudu. Dobio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu za film "Dežurni krivci".

Kevin Spejsi, Evan Lovenstin
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track