AMBER HERD PRETI ZATVOR?! Zbog lažnog svedočenja mogla bi da završi i do 14 godina IZA REŠETAKA!
Foto: KEVIN LAMARQUE / AFP / Profimedia

PONOVO UHVAĆENA U LAŽI

AMBER HERD PRETI ZATVOR?! Zbog lažnog svedočenja mogla bi da završi i do 14 godina IZA REŠETAKA!

Pop kultura -

Amber Herd trenutno je predmet istrage lažnog svedočenja koje se veže za sudski postupak iz 2016. Ceo slučaj proizlazi iz nesrećnog putovanja u Australiju s Džonijem Depom 2015.

U najnovijem bizarnom obrtu, američka TV voditeljka Kuper Lorens u emisiji je razglabala o tome kako to da na fotkama više nema Amberinog jorkširskog terijera Bu.

U ovom slučaju, Instagram je relevantan izvor

Kuper Lorens podigla je dodatnu uzbunu u četvrtak kada je govorila za australijsku emisiju "Sunrise" o Herdinoj zloglasnoj poseti Kvinslendu 2015, kada je prekršila zakone o biosigurnosti propustivši da prijavi svoje pse Pistola i Bua po dolasku u zemlju s tadašnjim suprugom, Džonijem Depom.

Naime, Amber je sada predmet istrage za krivokletstvo koje se veže za sudski postupak iz 2016. Lorens je sugerisala da Herd više nema Bua jer ljubimac nije fotografisan na njenom Instagramu od 2020. Pistol je poslednji put slikan na Herdinom Instagramu u maju 2020, dok je glumica podelila sliku s neimenovanim jorkširskim terijerom u januaru ove godine.

Pomalo bizarna priča

Takođe, spomenuto je da redovno objavljuje fotografije sa svojim drugim psima, uključujući Barnabija Džojsa, imenovanog po bivšoj zamenici premijera Australije, koja je dovela do optužbe za njeno krivično gonjenje zbog dovođenja životinja u zemlju.

Priča ide ovako, u aprilu 2015. Dep i Herd dovezli su svoje jorkširske terijere, nazvane Pistol and Bu, u Kvinslend, gde je glumac snimao film "Pirati s Kariba 5". Prevoz njihovih pasa prekršio je australijske zakone o biološkoj sigurnosti jer ih par nije prijavio i stavio u karantin. Vlasti su postale svesne prisutnosti Pistola i Bua tek kada je njihova poseta salonu za šišanje pasa u Gold Kostu objavljena na Fejsbuku.

U to vreme je ministar Džojs insistirao da će psi biti ubijeni ako ih ne pošalju kući u SAD:

"Ako počnemo da dopuštamo filmskim zvezdama da dođu u našu zemlju da krše zakone, zašto onda jednostavno ne bismo svima dopuštali kršenje zakona", rekao Džojs tokom zloglasne konferencije za novinare.

Naime, australijske vlasti mogle bi da zatraže pomoć od FBI-a dok istražuju tvrdnje da je Herd navodno lažno svedočila na sudu u Kvinslendu pre šest godina. Bivši specijalni agent rekao je za "Law & Crime" da je uobičajeno da se australijski istražitelji povezuju sa svojim američkim kolegama, a takva bi saradnja bila verovatna u ovom slučaju s obzirom na relevantne svedoke koji svi "žive u inostranstvu". Herd je optužena u dve tačke za ilegalni uvoz životinja u Australiju u julu 2015. Međutim, slučaj je zatvoren kada je priznala krivicu za falsifikovanje putnih isprava na sudu u Gold Kostu u aprilu 2016.

Novi obrt u slučaju s nesrećnim psima

Međutim, saga o krijumčarenju pasa dobila je novi život u oktobru 2021, kada je DailyMail otkrio da australijski dužnosnici istražuju Herd zbog krivokletstva, te zbog tvrdnji da je lagala vlastima o okolnostima u kojima su njeni psi dovedeni u zemlju. Australijsko ministarstvo poljoprivrede, vode i okoline prošle nedelje je potvrdilo da je slučaj "u toku", rekavši za Daily Mail Australia da još "istražuju navode o lažnom svedočenju gospođe Herd tokom sudskog postupka za ilegalni uvoz njena dva psa 2015. u Australiju".

Za lažno svedočenje predviđena je maksimalna zatvorska kazna od 14 godina. Malo je verovatno da bi australijska vlada pokušala da izruči Herd, ali ona bi svejedno mogla da se suoči s hapšenjem ako ponovo pokuša da uđe u zemlju, spekuliše Daily Mail.

Tokom suđenja za klevetu, psi bivšeg para pojavili su se kada je Herd govorila o incidentu u februaru 2016. Tada je tvrdila da je jedan od njihovih jorkširskih terijera, Bu, izvršio veliku nuždu u Depov krevet. Tu izjavu potvrdio je Depov vozač, Starling Dženkins. Rekla je sudu da je to bila šala koja je pošla po zlu. Uz to, Herd je navela pas Bu ima problema s probavom jer je jeo Depovu marihuanu kada je bio štene.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

00:57

SUĐENJE DECENIJE JE ZAVRŠENO! Džoni Dep izdominirao i dobija 15.000.000 $ zbog KLEVETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track