KO JE MAJKA BLIZANACA ILONA MASKA? Bila je GOLMANKA, fascinira je VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, a evo kako izgleda! (FOTO)
Foto: Profimedia

KRIJU POL I IMENA BLIZANACA

KO JE MAJKA BLIZANACA ILONA MASKA? Bila je GOLMANKA, fascinira je VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, a evo kako izgleda! (FOTO)

Pop kultura -

Saosnivač Tesle, Ilon Mask, poželeo je dobrodošlicu blizancima koje je dobio u tajnosti s 36-godišnjom Šivon Zilis, jednom od njegovih glavnih rukovoditelja u Neuralinku, u novembru 2021, kako je preneo Insider.

U aprilu ove godine roditelji su zatražili da se imena novorođenčadi promene tako da imaju očevo prezime i sadrže majčino prezime kao deo srednjeg imena, prema sudskim dokumentima do kojih je došla veb stranica.

Zahtev je navodno odobren sledećeg meseca.

Ilon Mask
foto: EPA

Poslovni magnat, 51-godišnji Mask, dobio je devojčicu po imenu Eksa Dark Sajdril putem surogat majke sa svojom devojkom, pevačicom Grajms, čije je pravo ime Kler Bušer, u decembru 2021, mesec dana posle dolaska navodnih blizanaca. Mask i Grajms, koji takođe imaju sina X AE A-XII, razišli su se ubrzo nakon rođenja drugoga deteta.

Slavni biznismen takođe je i otac blizanaca Grifina i Vivijan, kao i trojki Kai, Sekson i Demijan s bivšom suprugom, Džastin Mask.

Najstarije dete bivšeg para, Nevada, umrlo je u 10. nedelji od sindroma iznenade smrti odojčadi 2002. godine.

Iako se imena i pol blizanaca još uvek drže u tajnosti, ovo je pet stvari koje treba znati o njihovoj majci.

Šivon Zilis
foto: TWITTER / Planet / Profimedia

Šivon Zilis rođena je u Kanadi, pohađala je Univerzitet Jejl, gde je bila golman u školskom hokejaškom timu. Živela je u San Francisku pre nego što se preselila u Ostin u Teksasu.

Njen Instagram profil s više od 10 hiljada pratilaca bio je privatan pre nego što je izbrisan, nakon što je vest o blizancima izašla u javnost.

Zilis ima preko 70 hiljada pratilaca na Tviteru, a njen najnoviji tvit istakao je odlomak iz knjige naučne fantastike.

Nakon što je diplomirala na Univerzitetu Jejl, radila je u IBM-u, a kasnije je postala jedna od osnivača Bloomberg Bete, proveravajući startape za strojno učenje.

Ilon Mask
foto: Profimedia

S vremenom je prešla u Neuralink, radeći kao direktorka projekta u kancelariji glavnog izvršnog direktora. Prema njenom LinkedIn profilu, trenutno je direktorka operacije i posebnih projekata u kompaniji, čiji je Mask osnivač od 2016.

Pridružila se OpenAl-u, organizaciji koju je Mask osnovao, kao savetnica, a kasnije je postala članica uprave 2016. Mask je napustio upravu 2018. godine.

Zilis je radila na više Al projekata za Maskovu kompaniju Tesla, od dizajna autopilota do dizajna čipa.

Prema biografiji na svom Tviter profilu, Zilis je zainteresovana za veštačku inteligenciju, biološku inteligenciju, te sve što postoji između i izvan toga.

Godine 2021. podelila je svoje planove za razvijanje veštačke inteligencije u svetu na najbolji mogući način dok je govorila na kanadskoj preddiplomskoj konferenciji.

- Ako razmislite o tome, svaka pojedinačna komponenta vaše stvarnosti, sve što ste ikada dotakli, bilo koje sećanje koje ste ikada imali, sve što ste ikada osetili, sve su to samo signali koji emaniraju iz vašeg mozga i tako kada govorimo o stvaranju platforme za direktno sučeljavanje s mozgom, imate potencijal da jednostavno modulirate doslovno sve - rekla je tada Zilis.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:46

Ilon Mask izabran za ličnost godine magazina Tajm!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track