SIN HALEDA HOSEINIJA POSTAO ŽENA, A SLAVNI PISAC MU DAO VETAR U LEĐA: Oduševljen sam što sada imam ne jednu, već dve prelepe ĆERKE
Foto: Printskrin/Instagram

tata za poželeti

SIN HALEDA HOSEINIJA POSTAO ŽENA, A SLAVNI PISAC MU DAO VETAR U LEĐA: Oduševljen sam što sada imam ne jednu, već dve prelepe ĆERKE

Pop kultura -

Haled Hoseini, avganistansko-američki romanopisac, autor jednih od najpoznatijih i najpopularnijih knjiga na svetu - "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca", na svojim društvenim mrežama - Instagramu i Tviteru objavio je da je njegova ćerka Haris postala transrodna osoba, prenosi Blic.

Haris Hosseini
foto: Printskrin/Instagram

U dirljivom postu koji se sastojao od dve crno - bele fotografije— jednu nakon što je Haris završila proces tranzicije, a drugu dok je bila dete u očevom krilu, Haled je naspisao i emotivnu poruku upućenu ćerki posebno naglasivši da je veoma ponosan na nju. Reakcije i komentari nisu izostali - a i kako bi? Ljudi su posebno bili razneženi činjenicom da Hoseini, koji je poreklom Avganistanac iz Kabula i potiče iz konzervativne sredine.

- Juče, moja 21-godišnja ćerka Haris izašla pred svet kao transrodna osoba. Znam za Harisino putovanje još od prošle godine i gledao sam je kako prolazi kroz neka veoma teška vremena. Tranzicija je tako komplikovan poduhvat — emocionalno, fizički, socijalno, psihološki — ali Haris se sa svakim izazovom suočila sa milošću, strpljenjem i mudrošću - emotivno je ispričao otac.

Dodao je da kao otac "nikada nije bio ponosniji na nju".

- Oduševljen sam što sada imam ne jednu, već dve prelepe ćerke.

Hoseini je otac Harisa i ćerke po imenu Farah, koju ima sa suprugom Rojom Hoseini.

- Najviše me inspiriše Harisina neustrašivost, njena hrabrost da sa svetom podeli svoje pravo "ja". Ona je mene i našu porodicu naučila toliko o hrabrosti, o istini. O tome šta znači živeti autentično. Znam da je ovaj proces za nju bio bolan, prepun tuge i anksioznosti. Ona je svesna okrutnosti kojoj su transrodne osobe svakodnevno doživljavaju. Ali, ona je jaka i neustrašiva - pisalo je u objavi.

Romanopisac je na kraju posebno istakao da voli svoju ćerku.

- Biću uz nju na svakom koraku, kao i cela naša porodica. Stojimo iza nje. Privilegija je gledati je kako ulazi u svet kao lepa, mudra i briljantna žena kakva jeste. Neka je Bog blagoslovi.

Njegovi pratioci su u komentarima pohvalili porodicu zbog toga što je prihvatila putovanje Harisa i bili uz nju na svakom koraku tranzicije.

- Ona je tako srećna što ima tako divnog oca - napisala je jedna osoba.

- Svi roditelji treba da imaju ovakav stav u vezi sa svojom decom! Hvala vam - dodao je drugi.

- Prelepa ćerka! Ovo je putovanje za celu porodicu. Drago mi je da vidim koliko je podržavate. Ona je srećna što Vas ima za oca - pisalo je u komentaru, a mnogi su se usaglasili da sada imaju "još više razloga da vole Hoseinija".

(Kurir.rs / Blic.rs)

Bonus video:

00:11

Aleksandra i Dejan odlaze u Veternik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track