BILA JE NAJOMRAŽENIJA ČLANICA KRALJEVSKE PORODICE DOK SE NIJE POJAVILA ONA: Ovako je Kamila izgledala pre udaje za princa Čarlsa
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

NEKAD I SAD

BILA JE NAJOMRAŽENIJA ČLANICA KRALJEVSKE PORODICE DOK SE NIJE POJAVILA ONA: Ovako je Kamila izgledala pre udaje za princa Čarlsa

Pop kultura -

Kamila Parker Bouls, vojvotkinja od Kornvola i supruga princa Čarlsa, uskoro će proslaviti 75. rođendan, a mnogi se pitaju kako je izgledala pre nego što je javnosti postala poznata zbog šuškanja da je princ Čarls s njom varao tadašnju suprugu, princezu Dajanu.

Naime, romansa Čarlsa i Kamile traje već više od 50 godina, a princ je u Kamilu strastveno bio zaljubljen, iako se ženio pokojnom princezom Dajanom.

Kamila bi, uz svoga supruga Čarlsa, trebala da postane kraljica nakon što on preuzme titulu kralja.

Kamila Parker Bouls
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako su se mnogi, koji su bili protiv Kamile zbog princeze Dajane, bunili i nadali se kako ona neće dobiti titulu kraljice, kraljica Elizabeta narod je pomalo razočarala saopštenjem kako će Kamila ipak dobiti titulu kraljice koja joj pripada udajom za princa.

Isto će se dogoditi i s Kejt Midlton, ali ovo nije bio slučaj kod kraljice i njenog pokojnog supruga Filipa, jer se titula kralja dobija rođenjem, a ne ženidbom, pa je tako Filip uvek bio samo princ.

Kamila Parker Bouls
foto: © Band Photo / uppa.co.uk / Avalon / Profimedia

Čarls i Kamila pred oltar su stali 2005. godine nakon dugo godina razdvojenosti i zlih jezika zbog Čarlsovog razvoda s Dajanom. Naime, Čarls i Kamila imali su tajnu romansu i pre nego što se Čarls oženio Dajanom, a javnost je za to vrlo brzo saznala i mnogi upravo Kamilu krive za smrt omiljene princeze i njihov razvod nakon 15 godina braka.

Kamila je ipak morala da odustane od braka s voljenim muškarcem, te se 1973. godine udala za Endrua Parkera Boulsa, s kojim ima i dvoje dece, ćerku Lauru i sina Toma. Njihov brak nije bio ispunjen srećom, a 1995. godine podneli su zahtev za razvod jer je počelo da se šuška kako će se razvesti i Dajana i Čarls.

princ Čarls, princeza Dajana, Kamila Parker Bouls
foto: Profimedia

1997. godine Dajana je tragično preminula, a Čarls je utehu pronašao u bivšoj ljubavi, te je njihova ljubav konačno postala zvanična nakon što je kraljica Elizabeta dopustila sinu da konačno ozakone svoju vezu i smanje kontroverze oko njihovog odnosa. Vojvotkinja od Kornvola nikad nije bila draga javnosti zbog svoje uloge u odnosu princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane, no čini se kako se i to s godinama promenilo, pa se par od tad na svakom događaju pojavljuje zajedno, a građani kraljevine prihvatili su Kamilu, pa je postala i jedna od omiljenijih članova kraljevske porodice s obzirom na skandale s princom Harijem i Megan Markl.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

08:58

Ovo je banja iz koje je kralj Petar I Karađorđević otišao u Prvi svetski rat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track