O MOJE POREKLO MOGU SE OTIMATI I HRVATI I BOSANCI I CRNOGORCI: Balkan raspravlja čiji je Malkovič, on ovim rečima pokazao svima!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

O MOJE POREKLO MOGU SE OTIMATI I HRVATI I BOSANCI I CRNOGORCI: Balkan raspravlja čiji je Malkovič, on ovim rečima pokazao svima!

Pop kultura -

Svetski poznati umetnik Džon Malkovič izveo je pre dva dana muzičko-scensku monodramu “Paklena komedija – Ispovest serijskog ubice” na Zaječarskom kulturnom letu, a osim neverovatne umetnosti posebno je popularan na našem podneblju zbog svojih balkanskih korena. Hrvati, Crnogorci i Bosanci godinama se otimaju oko njegovog porekla, a sam umetnik otkrio je kako se on oseća po tom pitanju.

Džon Malkovič
foto: Printscreen/Youtube

- O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi - rekao je 2018. godine svetski priznat umetnik Džon Malkovič, a onda dodao:

- Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu.

Džon Malkovič
foto: Profimedia

Ipak, prisetio se da mu je majka posle prerane smrti oca rekla da su neke novine pogrešno napisale da je on Hrvatske, pa mu je otkrila da mu njegov deda iz Crne Gore.

- Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli – ćuti, ti si Bosanac - nastavio je glumac pa otkrio detalje iz svog ranog života:

- Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:42

JELENA GAVRILOVIĆ PREPLAKALA KONCERT: Glumica otkrila šta joj je nateralo suze na oči STVARNO SMO ZASLUŽILI TAKAV JEDAN KONCERT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track