GORICA POPOVIĆ SLAVI JUBILEJ! Svi je znamo kao glumicu, a malo ko zna da je PEVALA SA OVIM MUZIČKIM LEGENDAMA! Imali su čak i BEND
Foto: Stefan Jokić

čestitke

GORICA POPOVIĆ SLAVI JUBILEJ! Svi je znamo kao glumicu, a malo ko zna da je PEVALA SA OVIM MUZIČKIM LEGENDAMA! Imali su čak i BEND

Pop kultura -

Proslavljena glumica Gorica Popović, danas proslavlja 70. rođendan u krugu porodice i prijatelja, a mnogobrojna publika joj putem Instagrama čestita divan dan.

Nakon uloge u filmu "Nacionalna klasa", davne 1979. godine, vrata domaće kinematografije bila su joj otvorena, a publika ju je odmah zavolela.

Gorica Popović
foto: Ana Paunković

Gorica je rođena u Kragujevcu 1952. godine, a odmalena je pokazivala zainteresovanost za umetnost i glumu, što je kasnije i postao njen put.

Uspela je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. a studirala je sa kolegama Milanom Štrljićem, Zlatom Numanagić, Jelicom Sretenović, Ljiljanom Dragutinović, Radmilom Živković, Tanjom Bošković.

Popovićeva je tokom studija pokazala talentat, posvećenost i istrajnost, te od 1976. godine postaje asistent na fakultetu, a predmet "Dikcija i Gluma" postao je jedan od omiljenih, jer Gorica na poseban način studentima dočarava tematiku.

Gorica Popović
foto: Privatna Arhiva

Njena prva zapažena uloga bila je u ostvarenju "MIris poljskog cveća", a kasnije su usledile i one koje su potpuno očarale publiku - "Nacionalna klasa", "U raljama života", "Pad Italije", "Sivi dom".

U ispovesti za Kurir, glumica je otkrila da se u mlađim danima bavila muzikom, te da je imala priliku da peva sa članovima grupe "S vremena na vreme".

- Ljuba Ninković i Koki iz grupe "S vremena na vreme" čuli su Tanju Bošković, Ljilju Dragutinović i mene kako pevamo ruske pesme. Pozvali su nas da pevamo u njihovoj grupi jer su im ostali članovi bili u vojsci. Oduvek sam pevala u horu, a u mojoj kući svi su bili talentovani za muziku. Očeva omiljena pesma bila je "Mlada partizanka" - rekla je Gorica pa se prisetila i rada sa Borom Čorbom.

Gorica Popović
foto: Printscreen

- U grupi "S vremena na vreme" nisam se dugo zadržala. Upoznala sam Boru Đorđevića, koji je studirao na našem fakultetu organizaciju. Imao je grupu Suncokret i bili su mu neophodni ženski vokali. Ubrzo nam se pridružila i moja kuma Biljana Krstić, koja je takođe bila na Akademiji. Počeli smo ozbiljno da se bavimo muzikom, stigli smo na top-liste, imali koncerte po halama...

Pored toga bila je i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti mnogim velikanima našeg glumišta.

- Bila sam u isto vreme asistent i rok pevačica! Na časove sam dolazila u nekim čarapicama i patikama, pa mi je profesor Minja Dedić, kod koga sam bila asistent, govorio: "A šta ste vi to meni danas obukli!" Sa studentima sam imala drugarski odnos. Bila sam samo malo starija od Branislava Lečića, Dare Džokić, Branimira Brstine, Žarka Lauševića, Sonje Savić, Buleta Goncića, Envera Petrovcija, Zorana Cvijanovića, Suzane Petričević, Gordane Gadžić...

- To su bili moji studenti. Moderni i mladi ljudi. Minja je bio strog profesor, ali je brzo zavoleo tu svoju klasu, pa su ga donekle smekšali. Videla sam tada da će oni da preuzmu primat, što se pokazalo tačnim. Sonja je bila posebna. Žao mi je što je otišla tako rano. Na prijemnom ispitu mi je izmamila suze kad je recitovala "Tatjanino pismo Onjeginu".

Gorica Popović
foto: Ana Paunković

Osim izuzetne karijere, glumica se trudi da se za njeno ime ne vezuje nikakav skandal zbog čega uspešno čuva svoj privatni život daleko od očiju javnosti. Međutim, malo ko zna da je i njen muž, Nenad Petrović deo javne scene.

Nenad je inače poznati alt-saksofonista, džez muzičar, kompozitor i član grupe "Zabranjeno pušenje", sada već "No Smoking Orchestra".

On je sa Emirom Kusturicom i Neletom Karajlićem odsvirao preko 500 koncerata po celom svetu i važi za vrhunskog muzičara. Gorica je jednom prilikom veoma kratko prokomentarisala svog supruga i jasno stavila do znanja da ne želi da priča o tome u medijima.

- Zajedno smo petnaest godina i imamo skladan brak. Toliko vam o njemu mogu reći, dosta vam je i to jer drugi ne znaju ni toliko - rekla je tada glumica.

Glumica ističe da su u skladnom braku već petnaest godina, a žar za umetnošću i interakciju sa publikom ih je doživotno vezala.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track