Najnovije vesti

KONAČNO OTKRIVENO DA LI JE ALEK BOLDVIN POVUKAO OROZ NA PIŠTOLJU: FBI istraga otkrila nepoznat detalj sa ukletog snimanja!
Foto: Profimedia

neverovatno

KONAČNO OTKRIVENO DA LI JE ALEK BOLDVIN POVUKAO OROZ NA PIŠTOLJU: FBI istraga otkrila nepoznat detalj sa ukletog snimanja!

Pop kultura

FBi istragom utvrđeno je da je Alek Boldvin povukao okidač na pištolju kojim je usmrtio snimateljku na setu filma "Rust", uprkos tome što je glumac više puta izjavio da nije to uradio.

Alek Boldvin je (64) nenamerno usmrtio Halinu Hačins (42) na snimanju u oktobru 2021. i povredio reditelja Džoela Suzu. Tragedija se dogodila na ranču u Santa Feu.

Alek Boldvin
foto: Printscreen YouTube

Boldvin je uporno poricao da je povukao okidač na pištolju, koji je trebalo da bude rekvizit na snimanju, ali je u novom izveštaju zaključeno da metak nije mogao biti ispaljen, a da okidač nije povučen, piše "Dejli mejl".

To znači da bi protiv glumca mogla da bude podignuta krivična prijava za incident, a odeljenje šerifa Santa Fea potvrdilo je da će slučaj biti prosleđen okružnom tužiocu.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Nadležni su juče saopštili da čekaju telefonske zapise glumaca, a tužilac je radio sa policijom okruga Safolk u Njujorku i Boldvinovim advokatima u pribavljanju tih dokaza. Zapise će pregledati detektivi, a spis predmeta će zatim biti poslat tužiocu kako bi se utvrdilo da li će biti podignuta optužnica.

Forenzički izveštaj FBI-a ispitivao je sve oblasti fatalne nesreće u okviru šire istrage kako bi se videlo da li ima dokaza za krivičnu prijavu.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak Altviz izjavila je za "Veniti fer" da je u decembru prošle godine gledala intervju Boldvina za "Ej-bi-si" i istakla da smatra da glumac nije povukao okidač.

"Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni deo metka", rekla je tada.

Karmak-Altviz zamolila je zatim jednog od svojih istražitelja da donese svoj stari revolver u njenu kancelariju da bi proverila da li bi mehanički kvar mogao da uzrokuje ispaljivanje pištolja. Nakon testa pucanja dvojica istražitelja pregledali pištolj su kako bi potvrdili da nije napunjen. Test je pokazao da je čekić mogao da uzrokuje ispaljivanje metka, ali su se tada zvanični rezultati FBI istrage i dalje čekali. I sada su objavljeni. Urađeno je testiranje oružja, ali nije precizirano da li je test sproveden na pištolju sa snimanja ili na replici.

Ovo što je navela Meri Karmak Altviz, tvrdio je i Boldvin koji je rekao da je držao "hladan pištolj", što bi značilo da je oružje bilo napunjeno lažnim mecima (glumac je u jednom intervjuu nakon tragedije rekao da je na snimaju bila kutija lažnih metaka koja je samo nestala).

Alek Boldvin
foto: Profimedia

FBi istraga bi mogla da dovede do krivičnih prijava protiv glumca i drugih umešanih u slučajnu pucnjavu, a policajci iz Santa Fea još istražuju smrt snimateljke. Rezultati FBi istrage su odmah prosleđeni Kancelariji medicinskog istražitelja OMI u Novom Meksiku, koja ih je potom u sredu prosledila kancelariji šerifa prenosi Blic Žena.

Šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza rekao je ranije ove godine za emisiju "Tudej" da se krivične prijave ne mogu isključiti. "Bilo je neorganizovanosti i određenog stepena nemara na setu- da li će se to popeti na kriminalni nivo, to će zavisiti od okružnog tužioca", izajvio je.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

"Dejli mejl" zatražio je komentar od advokata Aleka Boldvina Šoa Pitmana, odgovor nije stigao.

(Kurir.rs)

Bonus video:

PRE 15 GODINA SLUČAJNO JE POSTAO NAJPOPULARNIJI DEČAK U SRBIJI! Hit snimak harao je mrežama A SADA JE POZNATI GLUMAC I REŽISER
02:35

PRE 15 GODINA SLUČAJNO JE POSTAO NAJPOPULARNIJI DEČAK U SRBIJI! Hit snimak harao je mrežama A SADA JE POZNATI GLUMAC I REŽISER

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja