OD PRODAVAČICE KROFNI DO KUPOVINE DETETA: Kraljica popa i SKANDALA je karijeru započela sa 35 dolara u džepu, a sada ima MILIONE
Foto: Shutterstock/Denis Makarenko

možda niste znali

OD PRODAVAČICE KROFNI DO KUPOVINE DETETA: Kraljica popa i SKANDALA je karijeru započela sa 35 dolara u džepu, a sada ima MILIONE

Pop kultura -

Kraljica popa, Madona je proslavila svoj 64. rođendan 16. avgusta. Na početku karijere je imala 35 dolara u džepu i veliki san da osvoji muzičku scenu.

Zahvaljujući talentu, sreći i skandalima uspela je u toj nameri, pa danas svi za nju za njeno ima.

Madona
foto: Profimedia

Izgubila je majku, borila se za očevu pažnju

Madona Luiza Veronika Čikone rođena je u velikoj katoličkoj porodici italijanskog porekla kao jedna od šestoro dece, idilu detinjstva i odrastanja joj naglo prekida smrt majke koja je obolela od raka dojke. Madona je tada imala samo pet godina i upravo ta činjenica je jedna od najvećih tragedija koje su definitivno zabeležile Madonin život. Njen otac Silvio se ubrzo ponovo oženio kućnom pomoćnicom, ali je Madona nikad nije prihavtila.

U intervjuima je kasnije pričala da je detinjstvo provela u siromaštvu, ali se ispostavilo da je to bio samo marketinški potez. Madonina porodica je pripadala srednjoj klasi.

Madona
foto: Matthew Rettenmund / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Drugačija

Madona je odmalena htela da bude drugačija od svoji vršnjaka i sve što je činila išlo je u smeru isticanja različitosti kao i privlačenja pažnje na samu sebe kad je to god bilo moguće. Nakon mnogobrojnih vanškolskih aktivnosti i velikog zalaganja i truda koji bi Madona uložila u bilo što čega bi se primila određen mir pronašla je u sopstvenom telu odnosno pokretu. Nakon nekoliko godina studiranja Madoni postaje pretesno te odlazi u Njujork kako bi ostvarila svoje snove.

Njujork

Sa samo 35 dolara u džepu, avionom stiže u veliki grad gde je radila nekoliko sitnijih poslova, poput konobarisanja i prodavanja krofni, dok nije postala plesačica na svetskoj turneji Patrika Hernandesa.

Bez obzira koliko bilo teško učiniti taj korak Madona ga je učinila i time otvorila vrata drugim mogućnostima koje su joj malo pomalo preko plesa dovele na pozornicu kao pevačicu odnosno zabavljačicu.

Madona
foto: Profimedia

Početak karijere

Prvi ugovor potpisala je 1982. sa Sire Records i uskoro izdala prvi singl, “Everybody”. Debi album “Madonna” izašao je 1983. Sledeći album, “Like a Virgin”, bio je njen prvi album na američkoj top listi. Godine 1987. kreće na svoju drugu turneju, Who’s That Girl Tour, koja je zapamćena kao veliki spektakl. Četvrti album, “Like a Prayer” je prelomna tačka u Madoninoj karijeri. Film Dik Trejsi snimila je 1989. godine, i uskoro je krenula na turneju “Blond Ambition Tour”.

2007. godine lansirana je modna marka “M by Madonna”, koja je za nedelju dana zaradila oko 15 miliona dolara.

Confessions Tour, Madonina turneja sa do sada najvećom zaradom za ženskog izvođača, počela je na leto 2006. i imala oko 1,2 miliona gledalaca. U ovo vreme piše i dečije knjige. Poslednja turneja “Sticky and Sweet” sa prihodom od 408 miliona dolara je prva na listi po zaradi svih vremena jednog izvođača.

Uspeh

Madona koja je prodala 350 miliona albuma i koja se uz Majkla Džeksona, Elvis Prislija i Bitlisa smatra najvećom zvezdom u istoriji, znala je koliko je važan originalni stil. Namerno se odećom razlikovala od uobičajene modne slike pop zvezde tog vremena (otišla je daleko od svoje najveće konkurentkinje Sindi Loper).

Emotivni život

Jedina čvrsta emotivna veza na početku njene karijere ostvarena je sa jednako buntovnim Šonom Penom, koja je rezultirala njenim prvim brakom. Nakon burne prepirke i preveliku sličnost karaktera brak je ubrzo propao.

Nakon njega Madona pada u emotivnu krizu koja je u umetničkom smislu stvorila naglašenu seksualnost koja je opet rezultirala objavljivanjem knjige "Seks". Ova knjiga je je izazvala mnogobrojne kontroverze, ali Madona se ne kaje jer je svaki njen postupak deo umetničkog izraza, svidelo se to nekome ili ne.

Prvo dete

U tridesetosmoj godini Madona po prvi puta postaje majka i njen život poprima drugu dimenziju te joj se prioriteti naglo okreću što je dovelo do umerenijeg umetničkog izražavanja prihvatljivijeg za širi krug publike.

Kćerku Lurd, rodila je 1996. a njen biološki otac je Karlos Leon, koji je u to vreme bio Madinin lični trener.

Drugi njen veliki podvig u privatnom životu je njen brak sa britanski režiserom Gajem Ričijem, te rođenje nihovog sina Roka.

Kupovina dece

Madona je danas majka šestoro dece. Usvojila je četvoro mališana iz Afrike, bliznakinje Stelu i Estel, Dejvida i Mersi Džejms. Treće dete, dečaka Dejvida, usvojila je u Malaviju 2007. Ovo usvajanja izazvala su skandal, a mediji su danima pisali kako je Madona imala povlašćen status pri usvajanju i glasine da je Dejvida "kupila".

Ljubavnik 36 godina mlađi od nje

Krajem 2019. pojavila se vest da je Madona uplovila u novu vezu, a početkom ove je u javnosti odjeknula vest da su raskinuli. Poznata pevačica nikad nije imala mlađeg dečka pored sebe. Alemalek Vilijams ima 25 godina i profesionalni je plesač. Mlađani Alamalek, sa Madonom sarađuje od 2015. godine, od kada je prati po njenoj turneji. Alamalek je samo dve godine mlađi od Madonine najstarije kćerke Lurd. Očigledno je da kraljica popa voli mlađe muškarce, pa je tako jedini partner koji je bio stariji od nje, Voren Bejti.

Plastičnim operacijama izmenila lični opis

Na meti kritike se našla i zbog čestog odlaska kod plstičnog hirurga. Poslednja fotografija je izazvala pravu lavinu komentara, jer pop diva izgleda potpuno neprepozntljivo. Iako je pevačica javno isticala da je za njen izgled zaslužna genetika, plastični huirurg Gari Linkov, koji je analizirao njeno lice, tvrdi drugačije.

Madona
foto: Profimedia

Od 1982. godine, tvrdi hirurg, u videu na svom Jutjub kanalu, ona je uradila nekoliko korekcija na svom licu i za to iskeširala minimalno 190.000 evra.

Karijeru započela kao bubnjar

Madona, Ahlamalik Williams
foto: Profimedia

Nastupajući kao prateći vokal i plesačica francuskog disko umjetnika Patrick-a Hernandez-a na svjetskoj turneji. Tada je bila u ljubavnoj vezi sa muzičarem Dan-om Gilroy-em, iz benda “Breakfast Club”, u kojem je počela da svira bubnjeve. U bendu je naučila da svira gitaru i klavijature. Ubrzo nakon toga, prevladala je njena ljepota i sposobnost da prenese melodiju publici i postala je pevačica benda. 1980. godine, napustila je tadašnji bend i sa novim dečkom Stephen-om Bray-em formirala bend Emmy. Počeli su da pišu pjesme i muziku, ali je Madona kasnije odlučila da se na tržištu predstavi kao solo izvođačica.

Teška vremena

Još sedamdesetih godina prošlog vijeka, prije nego što je postala slavna, učinila je sve što je morala kako bi platila stanarinu i račune. Pozirala je gola za umjetnički akt, nastupala povremeno u plesnom centru, te jedva skupljala stanarinu za krov nad glavom. Napustila je fakultet i preselila se u New York u potrazi za slavom sa samo 35 dolara u džepu. Radila je i kao konobarica dok je pohađala časove plesa u plesnom pozorištu Alvin Ailey!

Bonus video:

01:08

HOĆU DA BUDEM ZVEZDA KAO MADONA! Didi slavi 33. rođendan! Planirala proslavu za 1.000 ljudi a muž će joj priredio nešto GALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track