VELIKA TRAGEDIJA VOLJENOG GLUMCA: Sina nije video 9 godina! Onda je stigla STRAŠNA VEST
Foto: Dragan Kadić, Printscreen Facebook

DOŽIVEO TRAGEDIJU

VELIKA TRAGEDIJA VOLJENOG GLUMCA: Sina nije video 9 godina! Onda je stigla STRAŠNA VEST

Pop kultura -

Obožavani srpski glumac, Feđa Stojanović preminuo je 5. maja 2021. godine u 73. godini nakon duge i teške bolesti, ali malo ko je znao za veliku tugu koja ga je zadesila!

Feđa se ženio dva puta. Prvi put, kada je imao samo 25 godina i to devojkom iz gimnazije. Zbog toga što je bio izuzetno mlad, brak nije uspeo, a Feđa je ostao u dobrim odnosima sa prvom suprugom koja mu je rodila sina Uroša Stojanovića. Uroš je ušao u očev svet glume, ali kao reditelj. Njegov najpoznatiji film je "Čarlston za Ognjenku".

Feđa Stojanović, Uroš Stojanović
foto: Marina Lopičić, Beta

Međutim 2017. godine usledila je velika tragedija koja je obeležila Feđin život. Izgubio je sina Uroša, koji je preminuo iznenada u 44. godini u Americi.

- Užasno mi je teško i osećam se strašno što baš ništa u životu nije hteo da me posluša. Možda sam ja previše pristajao na kompromise u životu, ali on nije. Tu je možda i pokleknuo. Mnogo je verovao ljudima, pogotovo onima iz svoje branše. I mislim da je tu pogrešio - iskren je bio glumac svojevremeno.

Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života - govorio je glumac.

Koliko je njegov sin bio specifičan, govori nekoliko činjenica i čudnih detalja. Oženio se u Americi, ali nikoga nije obavestio o tome.

- Poslednjih godina smo kontaktirali isključivo mejlom jer je zabranio da mu telefoniram i to samo zato što sam ga, po njegovom mišljenju, gnjavio. Devet godina nije dolazio u Srbiju jer se posle filma 'Čarlston za Ognjenku' očigledno razočaorao u neke ljude. On je ovde imao fantastične prijatelje što se potvrdilo i na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci, ali bilo je i ljudi koji ga nusu voleli. Kada je krenuo u Ameriku rekao je da u Srbiju može da se vrati samo u metalnom kovčegu. Nažalost, to se i obistinilo - pričao je Feđa.

Feđi je majka dala ime po zloglasnom logoru, a glumac je iza sebe ostavio ćerku Zoju koja živi u inostranstvu. Glumac je jednom prilikom rekao da je srećan što se njegova ćerka udala za čoveka kojeg voli, ali da mu izuzetno nedostaje.

(Kurir.rs / Mondo.rs)

Bonus video:

02:40

OGLASIO SE CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE Ovo je rekao o pozivu nakon maskarka na Cetinju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track