HALJINA ZBOG KOJE JE CEO SVET GLEDAO U PRINCEZU DAJANU BILA JE OSVETA: Kad ju je obukla, svima su PALE VILICE, a ovo je POZADINA
Foto: Profimedia

prevari me ako smeš

HALJINA ZBOG KOJE JE CEO SVET GLEDAO U PRINCEZU DAJANU BILA JE OSVETA: Kad ju je obukla, svima su PALE VILICE, a ovo je POZADINA

Pop kultura -

Princeza Dajana preminula je pre tačno 25 godina nakon strašne saobraćajne nesreće u Parizu. Modni kritičari i dalje Lejdi Dajanu nazivaju jednom od najbolje obučenih žena koje su ikada hodale planetom, a svi su zapamtili takozvanu osvetničku haljinu.

Najpoznatija haljina princeze Dajane nosi potpis Kristine Sambolijan, i Lejdi Di ju je nosila 1994. na dobrotvornoj večeri u londonskoj galeriji Serpentajn.

Crna haljina od svile, sa dubokim dekolteom i golim leđima, dužine do kolena i potpuno pripijena uz telo, dobila je nadimak "osvetnička haljina princeze Dajane".

princeza Dajana
foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Događaj na kojem ju je Dajana nosila bio je u novembru 1994. godine, neposredno nakon javnog priznanja njenog supruga, princa Čarsla, da ju je prevario. Odluka princeze da obuče nikad atraktivniju haljinu koja je celom svetu pokazala da je moćna žena vezivala se za njen stav da je Čarls neće "dotući" priznanjem prevare.

Haljinu je dizajnerka Kristina Sambolijan napravila za Dajanu tri godine ranije, nije bila dizajnirana specijalno za ovu priliku. Ali tada, u jeku razvoda od Čarlsa, Dajana nije želela da je nosi jer je smatrala da je previše smela i da otkriva previše kože. Na dan kada je Čarls priznao prevaru, pozvala je svoju stilistikinju i zatražila tu haljinu.

Rekla je: "Želim da izgledam kao milion dolara".

Nakon smrti princeze, fatalna haljina je prodata na aukciji škotskom kolekcionaru Grejmu Mekenziju, dok je novac iskorišćen za nekoliko dečjih dobrotvornih organizacija koje je Dajana podržavala.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

04:22

Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track