KRALJICA ELIZABETA DAVALA TAJNE SIGNALE: Kad zagusti, koristila je OVAJ predmet kako bi se izbavila iz NEPRIJATNIH SITUACIJA
Foto: Profimedia

imala je poseban plan

KRALJICA ELIZABETA DAVALA TAJNE SIGNALE: Kad zagusti, koristila je OVAJ predmet kako bi se izbavila iz NEPRIJATNIH SITUACIJA

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II preminula je danas, a iza nje je ostala tuga celog sveta. Kraljica je funkciju vladara obavljala čak 70 godina, a za to vreme suočavala se sa brojnim problemima, odlazila na brojne sastanke i pregovore i pokušavala da svaki problem reši što je diskretnije moguće.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Nije neuobičajno da je kraljica morala da se dovija na različite načine kako bi na što jednostavniji način mogla da izađe iz eventualnih neprijatnih situacija. Kraljevski istoričar Hugo Vickers otkrio je da su kraljica i njeni saradnici smislili način kako da im ona uz pomoć torbe daje "tajne signale".

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Politička analitičarka Anabel Krab otkrila je to nakon imenovanja Džordža Brendisa za novog visokog komesara za Australiju 2018. godine. Komentarišući sastanak kraljice i Brendisa nakon što je preuzeo novu ulogu, Krab je rekla:

Boris Džonson, kraljica Elizabeta
foto: EPA

- Kraljičina torbica je zaista jedina vrsta "koda" koji kraljica može da koristiti u javnosti da upozori svoje pratitelje i saradnike na ono što se događa. Ako je umorna i treba da je "spasu" u nekoj situaciji, ona će im to diskretno poručiti svojom torbom. Ako ustane i drži torbu preko jedne ruke, pa je prebaci na drugu to je znak da joj asistentkinaj priđe i kaže: "Izvinite, hitno morate razgovarajte sa nadbiskupom iz Kanterberija." Kad je torbu ostavila na stolici to je bio dobar znak. To znači: "Ne treba mi spasavanje" - navodi Grab i dodaje:

- Da je bila na podu, to bi bilo zaista loše i značilo bi 'izbavite me odavde.' A, ako je torba na stolu, znači: "Daću ovoj osobi još pet minuta, a onda me izvucite odavde".

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:22

Brajović otkrio razlog ZABRANE ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu: UMEŠANA I KRALJEVSKA PORODICA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track