ŠTA ĆE SADA BITI S KAMILINOM DECOM IZ PRVOG BRAKA?! Ceo svet se pita da li će sin i ćerka NOVE KRALJICE dobiti neke titule!
Foto: Profimedia

MNOGE OVO ZANIMA

ŠTA ĆE SADA BITI S KAMILINOM DECOM IZ PRVOG BRAKA?! Ceo svet se pita da li će sin i ćerka NOVE KRALJICE dobiti neke titule!

Pop kultura -

Kralj Čarls III tokom današnje ceremonije proglašenja zvanično je postao britanski kralj, a time je i njegova supruga Kamila postala njegova kraljica koja će mu pomagati u obavljanju te dužnosti. Međutim, Kamila iz prošlog braka s Endruo Parkerom Boulsom ima dvoje dece - Toma i Lauru, a oni navodno neće dobiti nikakve titule ni uloge.

Kamila i kralj Čarls u braku su 17 godina, a mnogi su mislili kako ona nikada neće poneti titulu kraljice, te da će na dan kad Čarls postane kralj ona uzeti titulu princeza Konsort, ali pokojna kraljica Elizabeta je odlučila drugačije tokom 70. godišnjice vladavine, kada je objavila da će Kamila ipak postati Čarlsova kraljica.

Kamila Parker Bouls
foto: Profimedia

- Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu - istakla je kraljica Elizabeta II u neočekivanom obraćanju javnosti početkom ove godine.

Vojvotkinja Kamila dobila je titulu "queen consort", u slobodnom prevodu kraljica pratilja novog kralja, koju će jednog dana, kad princ Vilijam sedne na engleski tron dobiti i njegova supruga, vojvotkinja Kejt Midlton.

princ Luis Artur Čarls, princ Luis, princ Džordž, Kamila Parker
foto: AP

Odluka da Kamila postane "samo" princeza na dan kad Čarls postane kralj donesena je zbog atmosfere koja oko nje vlada poslednjih gotovo 40 godina. Zakonski je Kamili pripadala i titula princeze od Velsa, ali je ona nije koristila.

Kamila ulazi u istoriju kao prva kraljica koja iza sebe ima bivšeg supruga i decu iz prvog braka, a na društvenim mrežama se raspravlja šta će se sada dogoditi s njenom decom.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Kraljica supruga u braku s bivšim suprugom Endruom Parkerom Boulsom ima dvoje dece - Toma i Lauru, a oni neće dobiti nikakve titule ni uloge u kraljevskoj porodici.

Članovima kraljevske porodice može se postati isključivo brakom ili rođenjem, stoga ne postoji nikakva mogućnost da njih dvoje dobiju bilo kakve kraljevske titule ili beneficije.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track