SVEĆOM SAKRILI MEGANINO LICE, A HARI GLEDAO U POTILJKE CELE PORODICE: Otkriveno zašto je princ sedeo U DRUGOM REDU na sahrani!
Foto: Printscreen/Sky News

PROTOKOL

SVEĆOM SAKRILI MEGANINO LICE, A HARI GLEDAO U POTILJKE CELE PORODICE: Otkriveno zašto je princ sedeo U DRUGOM REDU na sahrani!

Pop kultura -

Princ Hari i Megan Markl zajedno su s ostalim članovima kraljevske porodice ispratili kraljicu Elizabetu II na večni počinak.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa prisustvovali su svim prigodama povodom sahrane upokojene vladarke. Međutim, jedan detalj svima je privukao pažnju.

Naime, mesto za sedenje vojvode i vojvotkinje od Saseksa u Vestminsterskoj opatiji izazvalo je pitanja nakon što su delegirani da sede u drugom redu - iza novog kralja i njegove žene.

princ Hari, himna, sahrana kraljice Elizabete
foto: Printscreen/Sky News

Sada je otkriven razlog za raspored sedenja u Vestminsterskoj opatiji.

Kako navode izvori iz Bakingemske palate, kraljičini unuci su raspoređeni po približnom uzrastu, što znači da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa bili iza kralja Čarlsa. Zvaničnici su takođe rekli da je plan sedenja osmišljen da obezbedi da porodice ostanu na okupu, dodaje se.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sedeli su daleko od princa Vilijama i njegove porodice, koji su dobili mesta u prvom redu. Megan i Hari su umesto toga sedeli pored princeze Beatris i njenog supruga Edoarda Mapelija Mocija. Kralj Čarls je sedeo pored kraljice Kamile u prvom redu, sa svojom braćom i sestrama, princezom Anom, princom Endrjuom, princom Edvardom i njihovim supružnicima.

princ Hari, Megan Markl
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Izvor iz palate naveo je za Times da su kraljičini unuci raspoređeni po približnom uzrastu sa ciljem da porodice ostanu na okupu.

Oni koji su sahranu pratili na televiziji juče su na društvenim mrežama podelili teoriju koja sugeriše da je vojvotkinja od Saseksa bila blokirana od kamera namerno. Korisnici društvenih mreža su računali da je sveća "postavljena" tako da zakloni lice vojvotkinje od Saseksa tokom službe u Vestminsterskoj opatiji.

Ali ipak, korisnici Tvitera pohrlili su da podele svoja razmišljanja o situaciji usred istorijskog dana u istoriji Britanije. Jedna osoba je tvrdila:

London, sahrana kraljice Elizabete
foto: Screenshot BBC

- Ne želim da budem teoretičar zavere, ali ta sveća potpuno blokira pogled na Megan, i nije bila jedina.

Megan je sedela iza Kamile, kraljice i pored supruga princa Harija - ali tokom većeg dela državne pogrebne službe samo je njen šešir mogao da bude vidljiv onima koji gledaju na TV-u, prenosi The Sun, ali još uvek nije otkriveno da li je to zaista nameran potez.

(Kurir.rs/ usmagazine.com)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track