SPREMAO KRVAVI MASAKR I UBIO ROĐENU MAJKU: Holivudski glumac snimao svu GROZOTU koju je radio, sad je osuđen na DOŽIVOTNU robiju
Foto: CW / Planet / Profimedia

jezivo

SPREMAO KRVAVI MASAKR I UBIO ROĐENU MAJKU: Holivudski glumac snimao svu GROZOTU koju je radio, sad je osuđen na DOŽIVOTNU robiju

Pop kultura -

Glumac Rajan Grantam osuđen je na doživotni zatvor jer je ubio svoju majku 2020 godine.

Zvezda serije "Riverdale" osuđena je u utorak na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vankuveru, a pravo na uslovnu slobodu imaće tek za 14 godina, navodi CBC.

Granthamova kazna bila je očekivana budući da je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, što u Kanadi automatski podrazumeva doživotnu kaznu.

Tužitelji su na saslušanju u junu rekli da je Grantam 31. marta 2020. upucao svoju 64-godišnju majku Barbaru Vejt u potiljak dok je svirala klavir. Sud je navodno saznao da je Grantam uvežbavao ubistvo i snimao videee tokom postupka, uključujući i onaj u kojem je priznao zločin i pokazao telo svoje majke.

Grantam je takođe navodno napunio svoj automobil sledećeg dana s tri pištolja, mecima, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampovanbje i uputima za dolazak do kuće kanadskog premijera DŽastina Trudoa s namerom da ga ubije. Međutim, umesto toga predao se policiji u Vankuveru.

CBC izveštava da je sudija Ketlin Ker prilikom izricanja presude ove nedelje ocenila "spasonosnom milošću" to što je Grantam odlučio da neće krenuti na ubilački pohod. Takođe je primijetila "potresne" učinke zločina, što je vidljivo iz izjava glumčeve sestre o uticaju na žrtve.

Prema izveštaju CBC-ja u junu, psihijatrijski izveštaji pokazuju da je Grantam pre ubojstva prolazio kroz "intenzivno razdoblje kliničke depresije", s "nagonima da počini nasilje i ubije se".

Grantam je navodno odlučio da ubije svoju majku, koja se u to vreme borila s rakom, "kako bi je poštedeo toga da vidi nasilje koje je nameravao da počini".

Ker je u utorak rekla da glumčeve mentalne probleme smatra olakšavajućom okolnošću u ubistvu. Takođe je napomenula da Grantam trenutno prima psihijatrijsku pomoć u zatvoru.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track