DALA MI JE STUB ZA KOJI SAM MOGAO DA SE DRŽIM! Posle vesti o raku zbog ovog nastavio da glumi: Shvatio da se nešto dešava čim...
Foto: Profimedia

jako je voleo harija

DALA MI JE STUB ZA KOJI SAM MOGAO DA SE DRŽIM! Posle vesti o raku zbog ovog nastavio da glumi: Shvatio da se nešto dešava čim...

Pop kultura -

Alana Rikmana, glumca kojeg pamtimo po ulozi Sevrusa Snejpa u filmovima o legendarnom čarobnjaku Hariju Poteru, preminuo je 2016. godine nakon teške borbe sa rakom prostate, koji mu je dijagnostikovan 2005. godine.

Mnogi su očekivali da će se glumac povući iz filmova o legendarnom čarobnjaku, s obzirom da je 2006. godine imao prvi operativni zahvat, međutim on je pristao da se pojavi u petom nastavku kultnog filma "Harry Potter i Red feniksa". Nakon objavljivanja delova njegovog dnevnika, javnost konačno ima uvid zbog čega je pristao da igra Snejpa iako se uveliko borio sa rakom.

Alan Rikman
foto: Profimedia

- Konačno peti nastavak Harija Potera - napisao je Alan u svom dnevniku. Nekoliko meseci kasnije podelio je dešavanja sa snimanja filma.

- Shvatam da se nešto događa čim navučem taj Snejpov prsten i kostim. Neprirodno mi je da budem brbljav, nasmejan, otvoren. Lik me steže. To nisu dobri kvaliteti na filmskom setu. Nikada nisam manje komunicirao s ekipom. Srećom, Redklif tu ulogu ispunjava s lakoćom i šarmom. I svojom mladosti - napisao je glumac.

2007. godine Rikman je podelo svoje utiske o knjizi.

- Završio sam s čitanjem poslednje knjige o Hariju Poteru. Snejp umire herojski, Poter ga opisuje svojoj deci kao jednog od najhrabrijih ljudi koje je ikada poznavao i svog sina naziva Albus Severus. Jedna mala informacija od Džo Rouling od pre 7 godina - da je Snejp voleo Lili - dala mi je stub za koji sam mogao da se držim - napisao je glumac.

On je takođe opisao svoj odnos sa Roulingovom, autorkom knjiga o Hariju Potreu.

- Ponovno sam razgovarao s Rouling i ona mi je nervozno dala nekoliko uvida u Snejpovu pozadinu. Razgovarati s njom znači razgovarati s nekim ko živi te priče, ne izmišlja ih. Ona je kanal informacija - prisetio se Alan u svom dnevniku, a prenosi Daily Mail.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video:

00:42

O MOM ĐOKI PRIČU NE ZNA SVAKO! Vanserijski talentovana glumica Gorica Popović priredila šou o kom će se pričati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track