BOLI JE UVO! Megan Markl se vratila u medije nakon pauze zbog smrti Elizabete II i iako žalost još traje, OVO joj je bilo važnije!
Foto: Profimedia

Ni reči o kraljici

BOLI JE UVO! Megan Markl se vratila u medije nakon pauze zbog smrti Elizabete II i iako žalost još traje, OVO joj je bilo važnije!

Pop kultura -

Na iznenađenje brojnih pratilaca, Megan Markl uopšte ne pominje kraljičinu smrt u novoj epizodi svog podkasta na Spotifaju, "Archetypes".

Nju je više interesovala rasprava o zavodnicama azijskog porekla u Holivudu sa novinarkom Lizom Ling i komičarkom Margaret Čo!

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Podkast Megan Markl vratio se posle pauze nakon smrti kraljice Elizabete II prošlog meseca i svi su očekivali da javno izrazi saučešće, ali...

Samo tri epizode vojvotkinjinog podkasta objavljene su pre nego što je kraljica preminula i kraljevska porodica ušla u period žalosti, koji još traje.

Međutim, Megan je odlučila da to nije vredno pažnje, razgovarala je sa komičarkom o poteškoćama koje je doživela tokom probijanja u Holivudu kao azijska Amerikanka.

Kraljica Elizabeta
foto: AP Mark Large, Shutterstock

Govorila je o svom iskustvu odrastanja u Los Anđelesu koji je bio „pun kulture koju ste mogli da vidite, osetite, čujete i probate na dnevnoj bazi“ i rekla da „stvarno voli“ da upoznaje druge kulture i o odlasku u korejsku banju sa svojom majkom kao tinejdžerka, dodajući:

„To je veoma ponižavajuće iskustvo za devojčicu koja prolazi kroz pubertet jer uđeš u sobu sa ženama od devet do možda 90 godina, koje šetaju gole i čekaju da uzmi piling za telo sa jednog od stolova koji su poređani u nizu. Sve što sam želela tada je bio kupaći kostim."

Megan Markl, princ Hari
foto: Profimedia

Megan je rekla da nije bila svesna stigme sa kojima se suočavaju žene azijskog porekla mnogo godina.

„Dame zmaja, istočnoazijske zavodnice čija je misteriozna strana privlačnost opisana kao primamljiva i smrtonosna ušla je u mnoge naše zabave. Ali ovaj toksični stereotip o ženama azijskog porekla niko ne pominje“

Inače, nakon smrti kraljice, u poruci na stranici podkasta Spotifaj piše: „Nove epizode biće pauzirane tokom zvaničnog perioda žalosti za Njenim veličanstvom Kraljicom Elizabetom II.

Megan i princ Hari prethodno su potpisali unosan ugovor sa gigantom za striming zvuka Spotifaj za hostovanje i proizvodnju podkasta, čija je vrednost procenjena na oko 18 miliona funti krajem 2020. Godine, a Arhetip je pokrenut sa ciljem da se istraže „etikete koje pokušavaju da sputavaju žene“ kroz razgovore između Megan i istoričara, stručnjaka i žena koje su to iskusile.

Princ Hari, Megan Markl, kuća
foto: Profimedia

U prvoj epizodi sa teniskom zvezdom Serenom Vilijams, Megan je otkrila kako su njen i Harijev sin Arčiza za dlaku izbegli požar u svojoj spavaćoj sobi kada je trebalo da krene na spavanje tokom turneje po Južnoj Africi 2019. i kako je morala posle da ode da obavi još jedan zvanični angažman što joj nije bilo pravo. Gosti u druge dve epizode podkasta bili su pop pevačica Maraja Keri i komičarka i glumica Mindi Kaling.

I Megan i Hari vratili su se u Kaliforniju nakon kraljičine državne sahrane, a kontroverzni par je slučajno bio u Velikoj Britaniji u vreme smrti Elizabete II i učestvovao u nekoliko službi i procesija.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Uprkos turbulentnoj vezi u proteklih nekoliko godina, oni i drugi članovi kraljevske porodice bili su ujedinjeni u tuzi, pa je iznenađenje njenih pratioca što to ne pominje zaista veliko.

Njeno neočekivano ponašanje je opet izazvalo pitanja o mogućnosti pomirenja između Harija, njegovog brata, princa od Velsa i njihovog oca, kralja Čarlsa III.

Kurir.rs/dailyrecord.co.uk

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track