LAGALA DA JE ĆERKA NAFTNOG TAJKUNA I KUPALA SE U LUKSUZU: Ana Sorokin varala i ukrala OGROMAN NOVAC, pa progovorila o ZATVORU!
Foto: AP

ojadila banke i hotele

LAGALA DA JE ĆERKA NAFTNOG TAJKUNA I KUPALA SE U LUKSUZU: Ana Sorokin varala i ukrala OGROMAN NOVAC, pa progovorila o ZATVORU!

Pop kultura -

Dan nakon što je puštena iz zatvora, Ana Sorokin, koja se nazivala i Ana Delvi, je progovorila o tome koliko i kako je provela vreme iza rešetaka, o kućnom pritvoru i kakvim planovima ima za budućnost. U nastavku pogledajte šta je "lažna naslednica" imala da kaže.

Ana je 2019. godine optužena da je prevarila banke, mnoge hotele i Njujorčane uopšte kako bi uspela da finansira svoj ekstravagantni način života pretvarajući se da je ćerka nemačkog naftnog tajkuna.

Ana Sorokin, Ana Sorokina, prevarantkinja, naslednica
foto: AP

Postala je ozloglašena među njujorškom elitom, tvrdeći da je nemačka naslednica sa bogatim fondom nas svom imenu od 60 miliona. Tokom njenog života kao džet-seterke, dobila je stotine hiljada od svojih bogatih prijatelja uz obećanje da će im vratiti - ali nikada nije.

Osuđena je za pokušaj velike krađe, krađu drugog stepena i krađu usluga, ali je proglašena nevinom po dve dodatne tačke optužnice.

Ana Delvi je tek izašla iz zatvora i vratila se životu u Njujorku. Nakon što je provela više od godinu dana iza rešetaka jer je prekoračila svoju vizu, lažna naslednica — koja je puštena iz pritvora 7. oktobra — govori o tome kako je njeno vreme bilo pod nadzorom Uprave za imigraciju i carinu (ICE).

- Uvek si u nečijoj milosti, rekla je Ana, 31, za Njujork tajms 8. oktobra.

Ana Sorokin
foto: Instagram/Printscreen

- Bilo je nemoguće dobiti bilo šta za sebe... Osmišljen je na taj način, zatvor. Oni vam oduzimaju izbore i daju vam najgore, tako da ćete sledeći put dvaput razmisliti pre nego što ubodete komšiju - ili prekoračite svoju vizu.

Iako je ova žena – koja je postala tema Netfliksove serije "Inventing Anna" – sada u kućnom pritvoru sa narukvicom za gležanj dok živi u svom novom stanu na Menhetnu, ona veruje da su njeni novi životni aranžmani bolji iz mnogo razloga.

- Bolja hrana i mogu da imam posetioce posle samo 13:30 četvrtkom. Videćemo šta mogu da uradim odavde. Pretpostavljam da će svi dolaziti kod mene - kaže Ana.

Ona zna da će biti pod nadzorom, ali je primetila:

- Bolje se ponašam pod pritiskom. Toliko ljudi jedva čeka da me vide kako radim nešto ludo ili nezakonito i da se vratim u zatvor. Ne bih želela da im dam zadovoljstvo.

Ana Sorokin, Ana Sorokina, prevarantkinja, naslednica
foto: AP

Sada je Ana "zaista, zaista srećna" što je u Njujorku i kaže:

- To je upravo ono što sam želela. Samo se nadam da ću na kraju dobiti više slobode.

Ana je osuđena na četiri do 12 godina zatvora, u šta je uračunato i vreme koje je provela iza rešetaka pre suđenja. Nakon što je odslužila još dve godine, puštena je 2021., a zatim su je pritvorile imigracione vlasti, koje su tvrdile da bi trebalo da bude deportovana nazad u Nemačku jer je prekoračila svoju vizu. Kako se njen slučaj deportacije odvija, sudija je presudio da Ana bude smeštena u kućni pritvor, da nosi monitor za članak i da se uzdrži od objavljivanja na društvenim mrežama.

Sa svojim uverenjem iza sebe, Ana je rekla da ima "drugačiju perspektivu" na život sada kada je zvanično izašla iz zatvora.

- Toliko sam toga naučila dok sam bila u zatvoru. Postoji veoma dobro dokumentovana priča o tome kako se osećam u vezi sa svime, rekla je ona za Njujork tajms.

- Žao sam zbog načina na koji su se stvari odigrale. Način na koji sam pokušala da vidim svoje iskustvo je da naučim iz njega: ono što sam danas je zbog odluka koje sam donela u prošlosti.

Ana Sorokin, Ana Sorokina, prevarantkinja, naslednica
foto: AP

Takođe je napravila korake u popravljanju odnosa sa roditeljima, rekavši da razgovara sa njima "svaki drugi dan".

Ana – koja je nedavno započela karijeru umetnice – sada se fokusira na svoju budućnost, govoreći za medije da ne želi da se pretvara samo u umetnicu.

- Imam mnogo toga. Radim na svom podkastu sa različitim gostima za svaku epizodu. Ali to još nije uobličeno. Bilo je prilično teško snimiti bilo šta visokog kvaliteta iz zatvora. A tu je i moja knjiga. Volela bih da radim nešto u vezi sa kriminalom - reformom pravosuđa kako bi se na neki način istakle borbe drugih devojaka.

(Kurir.rs/Ženablic)

Bonus video:

00:27

Krađa uživo u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track