SVI PAZE KAKO S NJIM PRIČAJU: Prikazuje se kao DOBRICA, ali ONI tvrde da princ Vilijam uopšte NIJE onakav kakvim se predstavlja
Foto: Profimedia

ko bi rekao

SVI PAZE KAKO S NJIM PRIČAJU: Prikazuje se kao DOBRICA, ali ONI tvrde da princ Vilijam uopšte NIJE onakav kakvim se predstavlja

Pop kultura -

Princ Vilijam je besneo na svog oca, današnjeg britanskog kralja Čarlsa III, nakon njegovog tretmana prema bakinom bivšem privatnom sekretaru i to nije jedini put kada je pokazao da ima kratak fitilj!

Princ Vilijam
foto: Profimedia

Nekoliko kraljevskih biografija stiglo je na police ove godine, a autori detaljno opisuju živote kraljevske porodice iza zatvorenih vrata. Saznalo se svašta, a sad je na videlo isplivalo i da princ od Velsa ima vatrenu narav.

U svojoj knjizi „Vilijam u 40: Tvorac moderne monarhije“, kraljevski stručnjak Robert Džobson tvrdi da Vilijam ima „vatrenu narav“ i da „stariji članovi njegovog kruga uvek proveravaju u kom pravcu duva vetar“ pre nego što u njegovom prisustvu nešto kažu ili pokrenu neko problematično pitanje.

„I Čarls se pažljivo ponaša kada ima posla sa svojim naslednikom“, kaže, a drugi kraljevski stručnjaci tvrde da i sam kralj deli ovaj temperament.

Valentina Lou, koja je napisala „Dvorjani: Skrivena moć iza krune“, navodi da je Vilijam bio besan zbog očevog postupanja prema kraljičinom bivšem privatnom sekretaru, ser Kristoferu Gejtu.

Ceremonija, Kralj Čarls
foto: Screenshot BBC

Gejt je napustio svoju poziciju 2017. godine, navodno nakon neslaganja sa Čarlsom, navodi The Mirror, a Vilijam je bio nezadovoljan načinom na koji je rešena situacija među njima. Svoja osećanja o tome podelio je sa lordom komornikom Erlom Pilom, koji je u to vreme bio glava kraljičinog doma.

U svojoj knjizi, Lou piše da je Vilijam besno razgovarao sa bakom i ocem. Smatrao je da je Kristofer radio na modernizaciji kraljevske porodice i približavanju njenih članova.

„Bio je zabrinut zbog načina na koji je njihov spor rešen i kako se postupalo sa Kristoferom. Bio je zaista ljut zbog toga, ne samo zato što je to bila pogrešna odluka. Mislio je da je vrlo neljubazno postupljeno sa čovekom koji je bio stub institucije monarhije, a koji je takođe igrao neverovatno važnu ulogu kada je formirana koaliciona vlada."

Princ Vilijam, Princ Carls, Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Vilijam je verovao da je „pogrešna stvar da se nekoga bez ceremonije izbaci iz razloga koji nema nikakve veze sa onim što je bio suštinski deo Kristoferovog posla.“

Insajder iz kraljevske porodice je takođe rekao za Dejli mejl da princ Hari i Megan Markl možda ne bi odstupili kao visoki članovi kraljevske porodice da je ser Kristofer Gejt i dalje bio na svom mestu, tvrdeći:

„Osećao je svakome puls i ljudi veruju da bi našao način da sprečiti odlazak vojvode i vojvotkinje od Saseksa, ili bar da pronađe način da stvari funkcionišu na prijateljski način.“

Kurir.rs/marieclaire.co.uk

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track