OBJAVLJEN SPISAK ZEMALJA KOJE ĆE SE TAKMIČITI NA EVROVIZIJI 2023: Dve zemlje BIVŠE JUGOSLAVIJE odustale, a OVO je razlog!
Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

IMA IZNENAĐENJA

OBJAVLJEN SPISAK ZEMALJA KOJE ĆE SE TAKMIČITI NA EVROVIZIJI 2023: Dve zemlje BIVŠE JUGOSLAVIJE odustale, a OVO je razlog!

Pop kultura -

Na zvaničnom kanalu Evrovizije objavljen je spisak država koje će se takmičiti dogodine u Liverpulu. Među njima se nalazi i Srbija.

Dve zemlje bivše Jugoslavije - Severna Makedonija i Crna Gora, odlučile su da se povuku iz takmičenja, a uz njih je od učešća odustala i Bugarska.

Kao razlog odustajanja televizija Severne Makedonije, MKTV, ranije je navela problem s finansijama.

"Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju veliki deo proračuna za javne usluge", naveli su.

Radiotelevizija Crne Gore takođe je svoje odustajanje opravdala prevelikim troškovima.

"Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cene boravka u Velikoj Britaniji - suočili smo se i s nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmerimo finansiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih, te programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostorije", rekli su.

Na spisku država učesnica ove godine se ponovo nisu našle ni Rusija i Belorusija, koje su dobile zabranu zbog rata u Ukrajini.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track