GLUMICA OSUĐENA ZA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE DEVOJČICE IMA VELIKE PLANOVE POSLE ROBIJE: Otkriveno kako provodi dane iza rešetaka!
Foto: Profimedia

OSUĐENA S MUŽEM

GLUMICA OSUĐENA ZA S*KSUALNO ZLOSTAVLJANJE DEVOJČICE IMA VELIKE PLANOVE POSLE ROBIJE: Otkriveno kako provodi dane iza rešetaka!

Pop kultura -

Zvezda Marvelovog filma "Doctor Strange", Zara Fitijan, koja je seksualno zlostavljala 13-godišnju devojčicu navodno je postala čistačica u zatvoru u kom služi svoju kaznu.

Zara je upisala kurs čišćenja u nadi da će tako lakše pronaći posao kad joj istekne kazna. Filmska zvezda ranije ove godine osuđena je na 8 godina zatvora, a proglašena je krivom za seksualno zlostavljanje tinejdžerke zajedno sa svojim suprugom Viktorom Markeom. Zlostavljanje je trajalo tri godine, u periodu kada je tinejdžerka imala između 13 i 15 godina.

Zara Fitijan
foto: Profimedia

Fitijan služi svoju zatvorsku kaznu u zatvoru Foston Hol u Derbiširu. Među bivšim zatvorenicama su i Maksin Kar, prozvana najomraženijom ženom u Britaniji nakon što je dala alibi svom dečku Ianu Hantliju, koji je ubio dve 10-godišnje devojčice, kao i Karen Metjus, koja je lažirala otmicu sopstvene ćerke.

Fitijanin otac Endi, koji posećuje svoju ćerku dva puta mesečno, rekao je za The Mirror: "Ona se iznenađujuće dobro nosi sa situacijom. Dali su joj da ide na kurs čišćenja. Da ste to učinili u spoljnom svetu, dobijanje sertifikata koštalo bi vas 5.000 funti. Odabrano je njih nekoliko kojima je data prilika kako bi se pokazalo da cene njihovo dobro ponašanje. Nadam se da će joj kurs biti od koristi kad izađe."

Zara Fitijan
foto: Profimedia

Fitijanin suprug Marke osuđen je na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja iste žrtve i napada na drugu devojku. Tako je par iz Notingamšira proglašen krivim po 14 tačaka optužnice za seksualne aktivnosti.

Sud je čuo da je ljubitelj borilačkih veština i tekvondoa Marke tinejdžerku namazao rumom pre nego što ju je naterao da izvrši seksualni čin. On i Fitijan zlostavljali su devojčicu "jednom ili dvaput mesečno" u svom domu tokom tri godine.

Tokom izricanja presude za Markea, sudija je rekao da je Fitijanina "devijantnost" oblikovana uticajem koji je Marke imao na nju od ranog detinjstva. Sudu je takođe rečeno da je zlostavljanje počelo nakon što je Fitijan dala žrtvi piće i pitala je da li želi da "igra izazov" s njenim mužem. Marke je zatim sa školarkom imao polni odnos 20-ak puta u različitim prilikama.

Glumičin otac je, međutim, uporan u tvrdnji da je suprug uticao na njegovu ćerku.

"Zara prihvata svoju situaciju i samo pokušava da čini pravu stvar dok služi kaznu. Ima posao u teretani gde trenira i drži časove joge i samoodbrane. Novi zatvorenici koji je ne poznaju misle da radi u zatvoru, pa mora da im objašnjava da je i sama zatvorenica. Mislim da je to zbog pristojnog načina na koji razgovara i njenog obrazovanja", rekao je otac.

Otac je takođe otkrio da njegova ćerka planira da dobije diplomu iz sportskih nauka dok je u zatvoru. Priznao je i da je u početku bila jako tužna, a zbog toga je stavljena i u izolaciju, i to zbog "sopstvene sigurnosti", ali dodaje da je to stanje sada prestalo.

Podsetimo, nakon izricanja presude, članovi Fitijanine porodice povikali su "Volimo te, Zara", na šta je ona odgovorila: "Nevina sam, i ja vas volim".

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track