IZDALI SU ME! NIJE TREBALO DA MI SE VIDI P*NIS U SCENI SILOVANJA: Poznati glumac tvrdi da je PREVAREN! Javno napao produkciju FOTO
Foto: Starz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

NIJE MU BILO LAKO TOKOM SNIMANJA

IZDALI SU ME! NIJE TREBALO DA MI SE VIDI P*NIS U SCENI SILOVANJA: Poznati glumac tvrdi da je PREVAREN! Javno napao produkciju FOTO

Pop kultura -

Zvezda serije "Outlander" Sem Hjuan napao je šefove sa seta jer su napravili "nepotreban" snimak njegovog penisa tokom mučne scene silovanja, piše Daily Mail.

Škotski glumac, zajedno s Katrinom Balf, glumi u seriji o medicinskoj sestri u Drugom svetskom ratu, koja se vraća u prošlost, odnosno, u Škotsku 1743. godine, gde upoznaje gorštačkog ratnika.

Prema njegovim pričama, 42-godišnji glumac se 2014. prijavio za ulogu u seriji i pristao je na golotinju u svom ugovoru, ali je rekao da se osećao "izdano" kada su producenti hteli da pokažu njegove genitalije, nakon što je njegov lik pretrpeo "užasan" seksualni napad.

Sem Hjuan, Outlander
foto: Starz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U svojim memoarima, "Waypoints: My Scottish Journey", Sem se prisetio snimanja poslednjih epizoda prve sezone u kojoj njegov lik, planinski ratnik iz 18. veka, Džejmi Fraser, biva mučen i ponovo silovan, a siluje ga kapetan Džonatan "Black Jack" Rendal, kog glumi zvezda "Igre prestola" Tobijas Menzies.

Rekao je da je šefovima serije rekao kako veruje da bi korišćenje snimka njegovih genitalija u tako mučnoj sceni "seksualizovalo" užasan napad koji je njegov lik upravo preživeo, napomenuvši da golišavi kadrovi "neće dodati ništa" toj sceni.

- Ovo nije bio trenutak u kojem sam osećao da bi to što sam nag doprinelo užasu onoga što Džejmi prolazi u tamnici dvorca - ispričao je.

Sem Hjuan, Outlander
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

- Odustao sam, obrazlažući da golotinja seksualizuje užasno iskustvo za moj lik, i to je izazvalo veliku raspravu - naglasio je glumac i dodao da su "kreativni razgovori obeležje svih produkcija, a dobra umetnost nastaje propitivanjem istine". Spomenutu dobru umetnost i kvalitet, tvrdi, žele da postignu svi.

Na kraju su se šefovi serije "Outlander" složili da će njegov lik Džejmi biti go, ali "izvaljen na kamenju tamnice" nakon što je bio napadnut, a Sem je priznao da su mu te završne scene bile neverovatno zahtevne za snimanje.

- Srećom, golišavi snimci izbačeni su. Bilo je to mučno, iscrpljujuće iskustvo - rekao je.

Iako njegove genitalije nisu dospele u poslednju epizodu, Sem je priznao da je rasprava o tome treba li ti snimci da budu prikazani ili ne "izdala njegovo poverenje u kreativni tim serije, dodajući da ne veruje da bi se takve scene ikada snimile u današnje vreme."

- Vremena su se promenila - napisao je Sem i dodao da je snimak penisa bio nepotreban.

- Ne treba da vidimo prizore užasa da bismo zamislili kroz šta likovi prolaze. Mašta je mnogo moćnija - tvrdi glumac.

(Kurir.rs/ Daily Mail)

Bonus video:

02:35

PRE 15 GODINA SLUČAJNO JE POSTAO NAJPOPULARNIJI DEČAK U SRBIJI! Hit snimak harao je mrežama A SADA JE POZNATI GLUMAC I REŽISER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track