NI STATUS, NI NOVAC NE MOGU DA JOJ POMOGNU: Kejt Midlton pati od OZBILJNE I RETKE bolesti i zato je jako mršava: Ovo su SIMPTOMI!
Foto: Chris Jackson/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

patila je tokom svake trudnoće

NI STATUS, NI NOVAC NE MOGU DA JOJ POMOGNU: Kejt Midlton pati od OZBILJNE I RETKE bolesti i zato je jako mršava: Ovo su SIMPTOMI!

Pop kultura -

Kejt Midlton rodila je troje dece, a posle svakog porođaja polazilo joj je za rukom da brzo vrati staru figuru, a to je izazvalo sumnju mnogih da princeza nije ni bila u drugom stanju.

Kejt Midlton
foto: Chris Jackson/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je jako brzo uspevala da povrati liniju koju je imala pre trudnoće, svaki put kada je rodila dete, a razlog za to nije bio njen metabolizam, niti dijeta ili način života. Princeza od Velsa tokom sve tri trudnoće nosila se sa problemom koji se u medicini zove “hyperemesis gravidarum”, koje karakterišu previše česte mučnine.

Prvo tromesečje uvek je rizično i jutarnje mučnine su česte, a ovu kompikaciju treba shvatiti ozbiljno. Iako je karakterišu mučnina i povraćanje, što su zapravo uobičajene pojave drugog stanja, postoji i niz drugih simptoma.

Problem je neumoljiv i iscrpljujuć, pa zato Kejt skoro da nismo ni viđali u javnosti dok je u stomaku nosila Džordža, Šarlot i Luisa.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Mnoge žene koje pate od hiperemeze žale se i da ne mogu normalno da jedu, da im smetaju mirisi određene hrane i da ne mogu da se ugoje, jer sve što unesu u sebe, ubrzo povrate.

Simptomi obično popuštaju posle 20. nedelje, mada nekad mogu da traju i do samog porođaja, objašnjavaju stručnjaci.

Odmor je ključan, kao i podrška partnera. U svetu se priča shvata ozbiljno, pa u naprednijim zemljama postoje centri koji pomažu trudnicama da se lakše suoče sa ovim problemom.

(Kurir.rs/B92)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track