EVO ŠTA JE ČARLS IZGOVORIO NAKON ŠTO JE GAĐAN JAJIMA: Čitač s usana otkrio kraljevu PRVU REAKCIJU nakon ŽESTOKOG NAPADA! (VIDEO)
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

DETALJI INCIDENTA

EVO ŠTA JE ČARLS IZGOVORIO NAKON ŠTO JE GAĐAN JAJIMA: Čitač s usana otkrio kraljevu PRVU REAKCIJU nakon ŽESTOKOG NAPADA! (VIDEO)

Pop kultura -

Kralj Čarls III pokazao je priličnu hrabrost, ali i volju da nastavi s dužnošću nakon što je gađan jajima prilikom posete Jorku, otkrio je profesionalni čitač s usana za Mirror. Naime, kralja Čarlsa i kraljicu suprugu Kamilu dočekali su gradski čelnici u Jorku kad su na njih bačena četiri jaja koja su, srećom, sva promašila cilj pre nego što je par odveden na sigurno.

Nakon toga moglo se čuti kako usamljeni demonstrant viče: "Ova je zemlja izgrađena na krvi robova", dok ga je nekoliko policajaca u rvačkom zahvatu bacilo na tlo u blizini Miklgejt Bara, srednjovekovnog ulaza i središta velikih događaja, pre nego što je uhapšen. Uz to, svedoci događaja iz okupljene mase počeli su na to da skandiraju: "Bože, čuvaj kralja" i "sram te bilo" na bacača jaja.

Ipak, britanski monarh je nastavio da se rukuje s okupljenima dok su jaja letela u njegovom smeru, napravivši tek malu pauzu kako bi pogledao razbijene ljuske na podu.

Čitač s usana Džeremi Friman rekao je za Mirror šta veruje da je kralj rekao neposredno nakon samog incidenta. Navodno je jednostavno nastavio da se rukuje s damom s crvenim šeširom nonšalantno joj govoreći: "Drago mi je da smo se upoznali".

Nakon toga se, navodi Friman, kralj okrenuo prema dami u vojnoj uniformi koja je usred gomile zviždala zbog bacanja jaja i dobacio joj: "Sve je u redu, idemo dalje". Par sekundi kasnije, moglo se videti kako se monarh okreće prema jednom od policijskih telohranitelja i pita: "Je li sve u redu?", a čitač s usana veruje da mu je policajac odgovorio: "Zbrinut je".

princ Hari, kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Inače, osumnjičenog su kasnije odvela dvojica uniformiranih policajaca s lisicama na rukama i zavezanih nogu i stavili ga u stražnji deo policijskog kombija.

Čarls i Kamila bili su u poseti Jorkširu kako bi odradili brojne kraljevske angažmane, a u Jork su došli kako bi otkrili kip pokojne kraljice Elizabete II, prvi koji je postavljen nakon njene smrti.

Na svečanoj ceremoniji kralj Čarls je, između ostalog, rekao: "Pokojna kraljica je tokom svog života uvek bila budna za dobrobit svog naroda. Sad će njena statua bdeti nad onim što će postati Trg kraljice Elizabete za vekove koji dolaze".

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track