NAJUSPEŠNIJA ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA OČARAVA LEPOTOM: Ima ŠESTORO DECE, obrazovana je, a ipak u SENCI MAJKE! Njen STIL je poseban
Foto: Haitham AL-SHUKAIRI / AFP / Profimedia

LEPA I USPEŠNA

NAJUSPEŠNIJA ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA OČARAVA LEPOTOM: Ima ŠESTORO DECE, obrazovana je, a ipak u SENCI MAJKE! Njen STIL je poseban

Pop kultura -

Kritike i debate zbog održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru ne jenjavaju ni otkako je otvoren jedan od najvećih svetskih sportskih događaja. Pored fudbala, mnoge trenutno interesuju i imućne porodice ove zemlje, a prva na toj listi je šeika Hamada bint Kalifa Ala Tanija.

Jedna je od sedmoro dece bivšeg katarskog emira Hamada bint Kalifa Ala Tanija i Šejhe Moze bint Naser, njihova je najistaknutija ćerka, Šejka Hajnd ibn Hamad el Tani, koju možemo videti i na tribinama Svetskog prvenstva u Kataru.

Iako svetska javnost ne zna mnogo o njoj, ona je inspiracija mnogim devojkama u zemljama Bliskog istoka.

Šejka Hajnd je diplomirala na Univerzitetu Duke u Americi, dok je magistarske studije iz oblasti ljudskih prava završila na Koledžu u Londonu. Obrazovala se i u rodnom Kataru, piše Wanted.

Njena biografija ispunjena je brojnim funkcijama. Bila je kopredsedavajuća savetodavnog odbora "Northwestern" univerziteta u Kataru, članica i potpredsednik Upravnog odbora Katarske fondacije.

Obavljala je funkciju potpredsednice i predsednice izvršnog odbora Vrhovnog obrazovnog veća koje je preraslo u Ministarstvo obrazovanja i visokog obrazovanja. Bila je na visokoj funkciji u administraciji svog oca, koji je presto predao njenom bratu, šeiku Tamimu.

Potpredsednica je i izvršna direktorka Katarske fondacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice (QF), koju su osnovali njeni roditelji.

Od 2010. je u braku sa šeikom Fajzalom bin Tanijem. Venčanje je organizovano u palati u Dohi, a u braku su dobili petoricu sinova i ćerku.

Poznata naslednica koja ima 38 godina, veoma je aktivna na Instagramu, gde je prati 140.000 ljudi. Veliki deo njenih objava odnosi se na decu i na metode vaspitanja i obrazovanja. A njen stil odevanja kreće se od tradicionalnog do modernijeg stila.

Veliki je zaljubljenik u sport. Prošle godine u Hamburgu istrčala je triatlon. Bila je učesnica događaja kojima se najavljivalo ovogodišnje SP u fudbalu u Kataru, a ispratila je i svečanu ceremoniju otvaranja Svetskog kupa, uz roditelje i brata koji je na čelu zemlje.

Šejka Hajnd bint Hamad Al Tani ima besprekoran imidž i mnogo uspeha iza sebe, ali je i dalje, kada je javnost u pitanju, u senci slavne majke.

Iako na prvi pomen arapskog sveta, prva asocijacija nažalost nisu moćne i uspešne žene, samo se nadamo da bi šampionat mogao da promeni stavove u Kataru i svetu približi više uspešnih žena iz ovog dela sveta.

(Kurir.rs/ Wanted.mondo.rs)

Bonus video:

01:34

BOŽE PRAVDE U ABU DABIJU Šeik Muhamed bin Zajed objavio video posete Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track