ZBEZDA "TOP GANA" PREMINULA U 66. GODINI! Delio scenu sa Tomom Kruzom i Brus Vilisom: Bio je svetionik svetlosti i snage!
Foto: Shutterstock

voleli su ga

ZBEZDA "TOP GANA" PREMINULA U 66. GODINI! Delio scenu sa Tomom Kruzom i Brus Vilisom: Bio je svetionik svetlosti i snage!

Pop kultura -

Američki glumac Klarens Giljard mlađi, koji se proslavio ulogama u filmu "Umri muški" i "Top gan", preminuo je u 66. godini.

Klarens Giljard
foto: Shutterstock

Glumac koji je odustao od Holivoda i posvetio se predavanjima, a vest o njegovoj smrti potvrdio je Univerzitet na kom je predavao:

Profesor Giljard je bio svetionik svetlosti i snage. Kad god smo ga pitali kako je, on bi veselo govorio kako je blagosloven. Ali, mi smo zaista ti koji smo bili blagosloveni da mu budemo kolege i učenici toliko godina. Volimo vas i nedostajaćete nam profesore.

Nekadašnja holivudska zvezda, poznata po hit naslovima kakvi su „Umri muški“ i „Top gan“, ali i seriji „Voker, teksaški rendžer“, dugo je radio kao profesor filmske i pozorišne umetnosti na Univerzitetu Nevada, na Umetničkom koledžu.

Glumac, koji je rođen u Vašingtonu, pre nego što je zaigrao na filmu, oprobao se najpre na televiziji, a zanimljivo je da je prvo hteo da bude pilot, te je godinu dana proveo je na Vazduhoplovnoj akademiji, da bi potom upisao studije glume. Debi na velikom platnu imao je u hit filmu „Top gan“ s Tomom Kruzom 1986. godine. U još jednom blokbaster naslovu „Umri muški“ samo koju godinu kasnije igrao je uz Brusa Vilisa.

grao je i u seriji „Metlok“, a jedna od uloga koja mu je obeležila glumačku karijeru bila je ona u seriji „Voker, teksaški rendžer“, uz Čaka Norisa. Igrao je u gotovo 200 epizoda ove serije koja je posle deset sezona prestala da se emituje tek 2001. godine, a posle 5 godina ostavio je Holivud iza sebe.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Bonus video:

00:33

BURNO U EMISIJI PUSTI BRIGU! Glumac hteo da napusti emisiju, kada mu je Suzana Petričević postavila OVO PITANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track